Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Φύσσας

Ήταν 68 ετών - Την είδηση έκανε γνωστή ο αδερφός του

Δημήτρης Φύσσας: Πέθανε Ο Δημοσιογράφος Και Συγγραφέας

Πέθανε στα 68 του χρόνια ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Φύσσας, σκορπώντας θλίψη στον δημοσιογραφικό -και όχι μόνο- κόσμο. 

Ο Δημήτρης Φύσσας ήταν για πολλά χρόνια συνεργάτης του Αθήνα 9.84, της Athens Voice και του Athens Review of Books. 

Την τραγική είδηση του χαμού του έκανε γνωστή μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook, ο αδερφός του Γιάννης. «Προφητικό το βιβλίο του αδερφού μου Δημήτρη Φύσσα που κυκλοφόρησε: «Ο Μέσκουλας αποσύρεται για να πεθάνει». Δεν πρόλαβε να κάνει την παρουσίαση. Πέθανε τα ξημερώματα από την καρδιά του. Δεν υπάρχουν λόγια…», έγραψε.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Φύσσας

Ο Δημήτρης Φύσσας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία και Πολιτικές Επιστήμες. 

Ήταν πολυγραφότατος συγγραφέας, ενώ υπήρξε συνεργάτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες αλλά και ραδιοφωνικός παραγωγός. Ήταν ενεργό μέλος των ΑΛΕΦ, Ένωση των Άθεων, Εταιρεία Συγγραφέων.

Ανάμεσα στα πιο γνωστά έργα του ήταν τα: «Η γενιά του Πολυτεχνείου. Ένα βιογραφικό λεξικό» (εκδόσεις Δελφίνι, 1993), «Αυστηρώς ακατάλληλον. Προγράμματα αθηναϊκών κινηματογράφων σεξ. Συμβολή στην Κοινωνιολαογραφία» (εκδόσεις Δελφίνι, 1994), «Αγύριστο κεφάλι» (εκδόσεις Εστία, 2004), «Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος» (εκδόσεις Εστία. 2005). 

H ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τον θάνατο του Δημήτρη Φύσσα

«Ο θάνατος του συγγραφέα, δημοσιογράφου και μέλους της Εταιρείας μας, Δημήτρη Φύσσα, ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία και γέμισε θλίψη όλους όσους τον γνώριζαν, προσωπικά ή μέσω των κειμένων του.

Ο Δημήτρης Φύσσας, «Μήτσος» για τους φίλους, ήταν μια εξαιρετικά ζωντανή, αντισυμβατική και πολυσχιδής προσωπικότητα. Ιδιαίτερα αγαπητός για το ήθος, την προσήνεια και τον ανθρωπισμό του, συλλέκτης, ποιητής, λόγιος της Αθήνας, είχε χαρτογραφήσει στα βιβλία και τα κείμενά του την ιστορία των αστικών χώρων («οι αστικοί χώροι είναι ποίηση από μόνοι τους», εκδ. Γιάου Κε) και είχε καταγράψει την ζωντανή ιστορία της πόλης. Αφήνει πίσω του εκατοντάδες κείμενα σε φυσική και ψηφιακή μορφή, συν δεκάδες ραδιοφωνικές εκπομπές για θέματα βιβλίου, «αθηναιολογικά», πολιτικά κι όχι μόνο.

Μόλις είχε κυκλοφορήσει το τελευταίο του βιβλίο «Ο Μέσκουλας αποσύρεται για να πεθάνει» (εκδ. Βιβλιοπωλείο της Εστίας), το οποίο επρόκειτο να παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες.

Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top