Οικογένεια Καρνέση: Πώς ξεκίνησε ο «πόλεμος» - Η αγωγή και τα «φίδια»

Η επιστολή του Σπύρου Καρνέση στις αδελφές του για επιστροφή των μετοχών

Νέα στοιχέια για τη δικαστική διένεξη ανάμεσα στα αδέρφια της οικογένειας Καρνέση. Όλα ξεκίνησαν, όταν στη ναυτιλιακή εταιρία στη Γλυφάδα εμφανίστηκε ο γιος του Σπύρου Καρνέση. Ακολούθησαν αγωγές εκατομμυρίων δολαριών, με σκληρά λόγια και από τις δυο πλευρές .

Συντετριμμένη η Δέσποινα Καρνέση στην κηδεία της αδελφής & του συζύγου της

Ο Σπύρος Καρνέσης με τις αδερφές του, Μαρία και Δέσποινα, είχαν εξαιρετικές σχέσεις. Μέχρι πριν από έναν χρόνο. Όλα άλλαξαν, όταν εκείνες και ο γαμπρός του του ζήτησαν με αγωγή 325 εκατομμύρια δολάρια για να αποχωρήσουν από τη διαχειρίστρια εταιεία των πλοιων. Ο Σπύρος Καρνέσης απάντησε σε σκληρή γλώσσα και έδειξε ως υπαίτιο της αγωγής τον άντρα της Δέσποινας, Αντώνη Βλασσάκη, πιστεύοντας ότι τις στρέφει εναντίον του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη νομική του πρόταση τον αποκαλεί «ξένο» και ως  «μη υπάρχων».

Γλυφάδα: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία Μαρίας Καρνέση - Αντώνη Βλασσάκη

«Οι αγωγές δεν ήταν απλώς μία αδιάντροπη και χονδροειδής απόπειρα για την απόσπαση χρημάτων από εμένα, αλλά μία απίστευτη σκευωρία εσχάτης προδοσίας, που αποδεικνύει ότι οι ενάγοντες είναι τόσον αδίστακτοι, ώστε να είναι ικανοί για όλα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγωγή ο Σπύρος Καρνέσης.

Αδέλφια Καρνέση

Γλυφάδα: Πώς ξεκίνησε ο «πόλεμος» στην οικογένεια Καρνέση

Ο πόλεμος ξεκίνησε εξαιτίας της εμφάνισης του γιου του Σπύρου Καρνέση, Νικόλα, στη διαχειρίστρια εταιρία των πλοίων του ομίλου στη Γλυφάδα, όπου και έγινε το φονικό.

Γλυφάδα: «Υπάρχουν ένοχα μυστικά που δε θα φανερωθούν ποτέ»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γαμπρός Αντώνης Βλασσάκης πίστευε ότι θα τους οδηγήσουν σταδιακά σε έξοδο απο την εταιρία. Ο γιος του «πατριάρχη» της οικογένειας έφυγε από την εταιρία, μην αντέχοντας τον πόλεμο που του έκαναν οι θείες του. 

Ο Σπύρος Καρνέσης δεν έκρυψε την ενόχλησή του και ζήτησε από τα αδέρφια του εξηγήσεις. Εκείνοι του απάντησαν με αγωγή και ο Σπύρος Καρνέσης απάντησε: 

Αισθάνθηκα ότι όλα τα χρόνια της ενεργού ζωής μου ζέσταινα στον κόρφο μου ιοβόλους όφεις. Οποία θλίψις! 

«Θα ήθελα να υποδείξω στους ενάγοντες να παραιτηθούν από τις αγωγές τους  και να μου παραδώσουν τις όποιες μετοχές που οι ενάγουσες αδερφές μου έχουν ως τυπικές μέτοχοι (ως και οι ίδιες συνομολογούν) σε όλες τις εταιρίες μου, μεταξύ των οποίων της EPC και της ELKA Λονδίνου, για να λήξει η μεταξύ μας διένεξη. Και ο Θεός ας τις συγχωρέσει!», σημείωνε ο κ. Καρνέσης.

Στο σπίτι «παλάτι» στην Εκάλη ο Σπύρος Καρνέσης

Η οικογένεια Καρνέση, εδώ και έναν χρόνο, κλυδωνίζεται. Ο Σπύρος Καρνέσης στο «παλάτι» του στην Εκάλη, παρέλαβε την αγωγή των άλλοτε αγαπημένων αδερφών του.

Εκεί ζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σπάνια βγαίνει από αυτό  και εκεί συναντά τους συνεργάτες του και τα μέλη της οικογένειάς του. 

Σε αυτό το σπίτι βρισκόταν την περασμένη Δευτέρα, όταν τον ενημέρωσαν ότι ο άνθρωπος της εμπιστοσύνης του, ο Αιγύπτος επιστάτης, σκόρπισε τον θάνατο στη ναυτιλιακή εταιρία.

Η επιστολή Καρνέση στις αδελφές του για την επιστροφή των μετοχών

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Τασούλα Παπανικολάου έφεραν στο «φως» της δημοσιότητας την επιστολή του  Σπύρου Καρνέση, που έστειλε τον περασμένο Μάιο στις αδερφές του, για να του επιστρέψουν τις μετοχές.

Πλέον έφθασε ο καιρός να σας ζητήσω να μου επιστρέψετε άμεσα το σύνολο των μετοχών των εταιριών μου, που όλα αυτά τα χρόνια κρατούσατε για μένα.

Σπύρος Καρνέσης: Η αγωγή του Σπύρου στις αδελφές του

Η οικογένεια Καρνέση και τα παιδιά που ασχολούνται με τη ναυτιλία

Ο Σπύρος Καρνέσης ζήτησε να επικοινωνήσουν με τον γιο του Νικόλα για την επιστροφή των μετοχών. Είναι ένα από τρια παιδιά του, καθώς έχει άλλες δύο κόρες. 

Δύο παιδιά, έναν γιο και μία κόρη έχει η Μαρία Καρνέση. Τα παιδιά αυτά δεν ασχολούνται με τη ναυτιλία.

Ο Προκόπης Καρνέσης έχει έναν θετό γιο,  οποίος έχει δική του ναυτιλιακή εταιρία,  ενώ η Δέσποινα Καρνέση δεν έχει παιδιά.

Η περιουσία και το ακίνητο του Αιγύπτιιου στην Ελλάδα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, o Αιγύπτιος, εκτός από τους προσωπικούς λογαριασμούς σε Ελλάδα και Ελβετία, διέθετε και ακίνητο στην Ελλάδα, που είναι καταχωρημένο στο κτηματολόγιο.

Ενώ έμενε στα σπίτια της οικογένειας Καρνέση, είτε στους Πεταλιούς, είτε στην Αθήνα, εκείνος φαίνεται ότι προτίμησε να επενδύσει και σε ακίνητο που θα του ανήκε στο 100%.

Σε ό,τι αφορά στο κτίριο, όπου ανήκει η ναυτιλιακή εταιρία όπου έγινε το μακελειό, αυτό ανήκει στα τρία αδέρφια Καρνέση.

Στο συμβόλαιο φαίνεται ότι αγοράστηκε το 2010 με το ποσό των 3.842.721 ευρώ. Αρχικά αυτό το ακίνητο αγοράστηκε από τον Σπύρο Καρνέση και το 1986  περασε σε εταιρία που έχει έδρα τη Λιβερία.

Το 2010 αγοράστηκε από τα τρία αδέρφια. Το ποσό εξοφλήθηκε σε μετρητά και όλοι είχαν ίσο μερίδιο. 

Αν λοιπόν η αντιδικία προχωρούσε για τα χρήματα που ζητούσαν οι αδερφές από τον Σπύρο Καρνέση, υπήρχε πιθανότητα να διεκδικήσουν και αυτό το ακίνητο. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top