Καιρός: Xειμερινό το σκηνικό- Διακοπή κυκλοφορίας στην Πάρνηθα λόγω χιονιού

Aναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για όλη τη χώρα

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα στο Star

Χειμερινό και βροχερό είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα. Μάλιστα, η χιονόπτωση στην Πάρνηθα οδήγησε, πριν από λίγο, στη διακοπή της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του καζίνο.

Σύμφωνα με τη ΕΜΥ, για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη , τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην Κρήτη αναμένονται σποραδικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι πιθανώς ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Aναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Χαλκιδική νωρίς το πρωί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην Κρήτη νεφώσεις με βρόχες και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές, και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και στις Σποράδες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 16/2  

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκαρασία θα φτάσει τους στα ανατολικά και βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top