Χίος: Συνελήφθη για απαγωγή ναυτικών από τη Σμύρνη πλοίαρχος tanker!  

Εντυπωσιακές εικόνες από την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού

H επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος σε δεξαμενόπλοιο για την απελευθέρωση των απαχθέντων και τη σύλληψη του πλοιάρχου (video Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή) 

Σε μία απίστευτη υπόθεση απαγωγής τριών ναυτικών, δύο Φιλιππινέζων και ενός Έλληνα, από τον πλοίαρχο tanker που βρισκόταν στο λιμάνι της Σμύρνης, επιλήφθηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας. Οι καταγγελίες αποδείχθηκαν όμως αληθινές και ο Αιγύπτιος πλοίαρχος συνελήφθη για απαγωγή!   

Όλα ξεκίνησαν όταν Έλληνας μηχανικός, επιθεωρητής ασφαλείας πλοίων, ανέβηκε σε δεξαμενόπλοιο αιγυπτιακών συμφερόντων μαζί με άλλους δύο επιθεωρητές, για να επιθεωρήσει το πλοίο, μετά από καταγγελίες για θέματα ασφάλειας. 

Μάλιστα, το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο είναι σε διεθνή «μαύρη λίστα»  λόγω προβλημάτων αξιοπλοΐας.

Ο πλοίαρχος φέρεται όμως ότι αντί να αποβιβάσει τους τρεις επιθεωρητές, τους έκλεισε παράνομα σε καμπίνες και τους απαγόρευσε την έξοδο. Και όχι μόνο αυτό αλλά και τους δήλωσε σαν «ναυτολογημένους» χωρίς τη θέλησή τους, καθώς του έλειπαν τρεις ναυτικοί προκειμένου να του επιτραπεί από τις αρχές της Τουρκίας να αποπλεύσει!  

Η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος στο αιγυπτιακό πλοίο

Η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος στο αιγυπτιακό πλοίο  

Ο Έλληνας ναυτικός  κατάφερε όμως να ειδοποιήσει τον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, σκάφος του οποίου το «μπλόκαρε» νότια της Χίου. Ακολούθησε εντυπωσιακή επέμβαση (video) για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των απαχθέντων και τη σύλληψη του πλοιάρχου, στον οποίο δόθηκε εντολή να κατευθυνθεί το πλοίο στο λιμάνι της πρωτεύουσας του νησιού.

Οι άνδρες του Λιμενικού στο εσωτερικό του πλοίου

Οι άνδρες του Λιμενικού στο εσωτερικό του πλοίου 

Μετά την επιβεβαίωση της καταγγελίας ο πλοίαρχος συνελήφθη για την απαγωγή των ναυτικών. Αναμένεται να σχηματισθεί δικογραφία εις βάρος του και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.     
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top