Αποκάλυψη για τα Τέμπη: «Βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες στα ρούχα των θυμάτων»

Τι υποστηρίζει μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών

H κατάθεση «γροθιά» στο στομάχι από τη μητέρα θύματος, στην εξεταστική για τα Τέμπη / Βίντεο αρχείου Star

Νέες αποκαλύψεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους έρχονται στο φως, σχεδόν έναν χρόνο μετά την τραγωδία. Όπως αποκάλυψε συγγενείς θύματος, στα ρούχα και τα κλειδιά των απανθρακωμένων βρέθηκαν ίχνη από εκρηκτικές ύλες.

Εξεταστική: Η συγκλονιστική κατάθεση του προέδρου του ΟΣΕ για τα Τέμπη  

Συγκεκριμένα, μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών που μίλησε στον 98.4 επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τα ευρήματα του Γενικού Χημείου του Κράτους, στα αντικείμενα των ανθρώπων που κάηκαν το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. 

Εξεταστική Τέμπη: Ένταση για το αν είχε υποστεί εγκεφαλικό ο μηχανοδηγός  

Πρόκειται για ίχνη εκρηκτικών υλών, όπως ύπαρξη ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο, βουτάνιο, ουσίες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο σημείο του δυστυχήματος. Ακόμα, σύμφωνα με τον συγγενή θύματος, δεν εντοπίστηκε έλαιο σιλικόνης, παρότι υπήρχε στους μετασχηματιστές των δύο τρένων για την ηλεκτροκίνηση τους.

Τέμπη: «Πήρα καμένα οστά» - Κατάθεση «γροθιά» από μητέρα θύματος

Ακόμα, αποκάλυψε ότι το εν λόγω πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους που αλλάζει τα δεδομένα της μεγάλης εθνικής τραγωδίας, παραδόθηκε στις ανακριτικές αρχές μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Μάλιστα, τόνισε ότι το εντόπισε ο ίδιος στη δικογραφία, τέσσερις ημέρες πριν το συμπληρωματικό, αφού κανείς δεν τους ενημέρωσε. Το επίμαχο έγγραφο παρέδωσε σήμερα ο ίδιος στις ανακριτικές αρχές στη Λάρισα και έχει κοινοποιεί προς κάθε ενδιαφερόμενο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top