Τέμπη: «Πήρα καμένα οστά» - Κατάθεση «γροθιά» από μητέρα θύματος

Καταγγελία «βόμβα» για το ξυλόλιο και το μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος

Η πρόεδρος του συλλόγου των συγγενών των θυμάτων και μητέρα θύματος των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, κατέθεσε σήμερα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Με δάκρυα στα μάτια, αλλά και πολύ κουράγιο, προχώρησε σε μια καταγγελία «βόμβα» για ίχνη ξυλόλιου που βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος, αλλά και για το μπάζωμα της περιοχής που έγινε η σύγκρουση των δυο τρένων. 

Η Μαρία Καρυστιανού θυμήθηκε τις τραγικές στιγμές, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα που αναζητούσε το παιδί της, τη 19χρονη Μάρθη, μετά τη σύγκρουση των τρένων. 

«Να τρέχουμε στα νοσοκομεία και να περιμένουμε να ακούσουμε το όνομα στη λίστα των τραυματιών. Ξέρετε τι είναι να παρακαλάς να έχεις το παιδί σου τραυματισμένο, από το να το έχεις νεκρό; Κανένας σας να μην το ζήσει ποτέ αυτό… Να περιμένουμε για την ταυτοποίηση και μετά το χάος. Η ταυτοποίηση σε εμένα έκανε δυο μέρες. Δεν περνούσαν τα δευτερόλεπτα. Πώς μπορεί να μην περνάμε τα δευτερόλεπτα και όμως», εξομολογήθηκε η κ. Καρυστιανού στην τοποθέτησή της, με δάκρυα στα μάτια.

Εξεταστική Τέμπη: Η κατάθεση μητέρας θύματος

Τέμπη: Καταγγελία «βόμβα» για το ξυλόλιο και το μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος

Η κ. Καρυστιανού, μέσα στη μεγάλη συγκίνηση και τον πόνο της, κατήγγειλε την προσπάθεια συγκάληψης για το ξυλόλιο που βρέθηκε στον τόπο του δυστυχήματος, το οποίο χρησιμοποιείται για νόθευση καυσίμων. 

«Βρέθηκε ξυλόλιο και "κουμπώνει" πάρα πολύ καλά με όλη αυτή την προσπάθεια μπαζώματος που είναι κατάφορα παράνομη. Δεν είδα όμως έναν εισαγγελέα να αντιδρά... Εγώ πήρα καμένα οστά από την κόρη μου. Θέλω να μάθω γιατί υπήρχαν και άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί», κατήγγειλε.

Η μητέρα θύματος ζήτησε εξηγήσεις από τον τότε περιφερεάρχη Θεσσαλίας Αγοραστό για το μπάζωμα, ο οποίος της απάντησε: 

«Βάλαμε το τσιμέντο για να μπορούν να πατήσουν καλύτερα οι γερανοί που μετέφεραν τα βαγόνια. Καμία λογική σε αυτή την απάντηση. Γυρίζοντας όμως να φύγω με τράβηξε και μου λέει ακολουθούσα εντολές».

Η μητέρα του θύματος ήταν ιδιαίτερα επικριτική με την κυβέρνηση και τον τότε υπουργό μεταφορών: «Επιτρέπεται σε αυτό το χάλι του σιδηροδρόμου να παραιτείται θεατρικά για μια εβδομάδα ο υπουργός μεταφορών;».

Και απευθύνθηκε στην πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, Ιωάννα Τσιαπαρίκου: «Δεν θα τα βάζαμε τα παιδιά μας στο τρένο αν ξέραμε το χάλι που επικρατούσε, αλλά δεν ξέραμε. Εσείς όμως γνωρίζατε…Όπως ήξερε καλά και όλη η πολιτική ηγεσία και ο ΟΣΕ και η ΕΡΓΟΣΕ και η Hellenic», κατέληξε. 

Δείτε ολόκλήρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top