Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Απόβαση στην Agrotica στη Θεσσαλονίκη

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι κινητοποιήσεις

Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες. Το πρωί τα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν  εντυπωσιακή «απόβαση» από χώρο όπου διεξάγεται η Διεθνής Έκθεση «Αgrotica» στην Θεσσαλονίκη. Σε όλη τη χώρα πλέον οι κινητοποιήσεις παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας.

Απόβαση των αγροτών στη Θεσσαλονίκη

Απόβαση των αγροτών στη Θεσσαλονίκη 

Πριν από λίγο έγιναν τα εγκαίνια της «Agrotica» από τον αρμόδιο υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ απ΄έξω δυναμικό παρόν δίνουν οι αγρότες.

Μητσοτάκης: Δεκτά τα ελληνικά αιτήματα για τους αγρότες μας 

Ένας «στόλος» από 300 τρακτέρ πλημμύρισε τον χώρο γύρω από την Έκθεση.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί συνέχισαν να φτάνουν κατά εκατοντάδες τα τρακτέε αλλά και τα φορτηγά των μελισσοκόμων στην ΔΕΘ όπου θα μείνουν μέχρι την Κυριακή όπου ολοκληρώνεται η 30η Agrotica.       

Με φέρετρο και μαύρες σημαίες οι αγρότες

Με μαύρες σημαίες στα τρακτέρ απέκλεισαν τις εισόδους όπου διεξάγεται η έκθεση, ενώ  μετάφεραν σε φορτηγό και ένα φέρετρο, συμβολίζοντας το θάνατο του αγροτικού κόσμου. Δυναμικό παρόν από νέους αγρότες που παλεύουν για να μείνουν στα χωράφια.

Φέρετρο και μαύρες σημαίες στη Θεσσαλονίκη

Φέρετρο και μαύρες σημαίες στη Θεσσαλονίκη   

Άφησαν τα χωράφια τους, το βιος τους για να διεκδικήσουν το μέλλον τους, όπως γράφει και το πλακάτ σε αυτό το τρακτέρ.  Αγρότες με σιτηρά, βαμβάκια  ροδάκινα και άλλες καλλιέργειες από κάθε σημείο της Κεντρικής Μακεδονίας  συγκεντρώθηκαν έξω από την ΔΕΘ.

Θεσσαλονίκη: Με μαύρες σημαίες και φέρετρο οι αγρότες στη ΔΕΘ

«Πολιορκία» εν πλω: Έφτασαν με μηχανότρατες στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Στο συλλαλητήριο βρέθηκαν με 100 οχήματα Μελισσοκόμοι της Μακεδονίας  που δίνουν αγώνα να κρατήσουν ζωντανό  το ελληνικό μέλι. Την ίδια ώρα, ψαράδες από την Μηχανιώνα έριξαν άγκυρα στις μηχανότρατες στον Θερμαϊκό για να συμπαρασταθούν στους αγρότες.

Έφτασαν και με μηχανότρατες στη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη

Έφτασαν και με μηχανότρατες στη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη 

Την ίδια ώρα δυναμώνουν τα μπλόκα τους και οι αγρότες της Μαγνησίας στο Στεφανοβίκειο με αλωνιστικές μηχανές 

Κτηνοτρόφοι και αγρότες έκλεισαν την Εθνική Οδό 

«Είμαστε στα κάγκελα γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας», είπαν  ελαιοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι  στην Αταλάντη που απέκλεισαν για μια ακόμη φορά  την  Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας.

 

Στη Νεάπολης Λάρισας , απεγνωσμένοι  μελισσοκόμοι που είδαν να καταστρέφονται απο την θεομηνία 17.000 κυψέλες έβαλαν φωτιά σε ένα ομοίωμα μελισσοκόμου.

Στους δρόμους βγήκαν οι αγρότες επίσης σε Πάτρα, Μεσσηνία, Λαμία κ.α.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top