Μητσοτάκης: Δεκτά τα ελληνικά αιτήματα για τους αγρότες μας 

Αύριο στη Βουλή τα μέτρα - Τι απάντησε για την ΚΑΠ στις Βρυξέλλες

Η κυβέρνηση θα πράξει το καλύτερο δυνατό για τους αγρότες στη διαπραγμάτευση με την ΕΕ για πτυχές της ΚΑΠ διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. 

«Θα έχω αύριο την ευκαιρία να απαντήσω στη Βουλή στην ερώτηση του προέδρου της Νέας Αριστεράς» ανακοίνωσε επίσης ο πρωθυπουργός. 

Όπως ανέφερε έγιναν δεκτά τα ελληνικά αιτήματα.  

Μητσοτάκης σε αγρότες: Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε θα φύγετε στη Γερμανία

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αγωνίστηκε παρασκηνιακά για να υπάρξουν εξαιρέσεις για το 2024 1 εκατ. στρεμμάτων και αυτό σημαίνει πρόσθετο εισόδημα και πρόσθετες ενισχύσεις. 

Μητσοτάκης: Αύξηση της αρωγής για τους αγρότες έως 10.000 ευρώ

«Υπάρχουν προβλήματα που έχουν να κάνουν με το πώς είναι τοποθετημένοι οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι αγρότες στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό.  Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει ότι βρίσκεται έμπρακτα κοντά σε αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς, το ίδιο κάνουμε και τώρα, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε μια αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.   

Η απάντηση στο Star  Για επαναδιαπραγμάτευση πτυχών της ΚΑΠ

Απαντώντας επίσης στην ερώτηση της ανταποκρίτριας του Star στις Βρυξέλες Μ. Ψαρά, ο πρωθυπουργός ανέφερε: 

«Αυτή έχει συμφωνηθεί από το 2020, σε μια εποχή που είχε προηγηθεί της πανδημίας και των μεγάλων γεωπολιτικών εξελίξεων μετά τη ρωσική εισβολή.  Έχει έρθει η ώρα να ξανασυζητήσουμε ενδεχομένως κάποιες προσαρμογές που να λαμβάνουν υπόψιν νέες πραγματικότητες που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε Πολλές ενστάσεις των αγροτών μου φαίνονται κατανοητές και δικαιολογημένες Δεν είναι μια φωτοβολίδα που θα σβήσει και θα μας απασχολήσει ξανά» 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top