Θάνατος 14χρονης Γωγώς με γαστρικό δακτύλιο: Για κακούργημα ο γιατρός  

Είχε καταδικαστεί για άλλους δύο θανάτους ο ίδιος χειρουργός    

Θεσσαλονίκη: Για κακούργημα παραπέμπεται ο γιατρός για το θάνατο 14χρονης μετά από επέμβαση γαστρικού δακτυλίου       

Να μη διενεργήσει χειρουργείο και να μην συμμετάσχει σε χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου παραπέμπεται, ζητά με βούλευμα, το Δικαστικό Συμβούλιο για τον γιατρό που κατηγορείται για τον θάνατο της 14χρονης Γωγώς από την Επανομή Θεσσαλονίκης.

Συγκλονίζει ο πατέρας της 14χρονης Γωγώς - Το γράμμα που της έγραψε

Η ανήλικη είχα χάσει τη ζωή της μετά από χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου, τον Ιούνιο του 2021, επειδή ήταν παχύσαρκη.

Εκτός από τη χρηματική εγγυοδοσία που είχε επιβληθεί στον γιατρό μετά την απολογία του σε ανακριτή και συνεκτιμώντας δύο προηγούμενες καταδίκες του ίδιου κατηγορούμενου (η μία κατέστη αμετάκλητη) για ανάλογα περιστατικά, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν να  θέσουν τον συγκεκριμένο περιοριστικό όρο, παραπέμποντάς τον σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου για την πράξη της θανατηφόρας έκθεσης.

Ελεύθερος ο γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατο της 14χρονης Γωγώς

Το Συμβούλιο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υφίσταται κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων εκ μέρους του κατηγορούμενου και  μάλιστα όμοιων με αυτά για τα οποία κατηγορείται. 

Για αυτό και χαρακτηρίζεται πρόσφορη και αναγκαία η επιβολή σε αυτόν και του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων, δηλαδή οποιασδήποτε (άμεσης) επέμβασης πάνω στο ανθρώπινο σώμα για οποιαδήποτε αιτία καθώς και της συμμετοχής του σε χειρουργικές διαδικασίες καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ομοίως μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.

Πλαστογράφησε την υπογραφή της 14χρονης

Για την υπόθεση της 14χρονης Γεωργίας, ο ίδιος παραπέμπεται να δικαστεί – επιπλέον – για τις πράξεις της πλαστογραφίας και της υπεξαγωγής εγγράφου, σε βαθμό πλημμελήματος. Η πρώτη, κατά το κατηγορητήριο, συνδέεται με την υπογραφή της ανήλικης ενόψει του χειρουργείου την οποία φέρεται να πλαστογράφησε, ενώ η δεύτερη με το οπτικό υλικό (βίντεο) από την επέμβαση, όταν αυτό ζητήθηκε από τους γονείς της ανήλικης ενόψει της προσφυγής τους στην Ποινική Δικαιοσύνη.

Καβάλα: 24χρονος πέθανε μετά από επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου

Ο ίδιος γιατρός είχε καταδικαστεί τον Μάιο του 2022 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 4 ετών (εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ/ημερησίως) για τον θάνατο ενός 24χρονου από την Κεραμωτή Καβάλας, κατόπιν ανάλογου χειρουργείου, ενώ για παρόμοια υπόθεση -με θάνατο μίας 42χρονης- προηγήθηκε καταδίκη του σε φυλάκιση 3 ετών, με αναστολή, ποινή η οποία κατέστη ήδη αμετάκλητη.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top