Κακοκαιρία Avgi: Στα «λευκά» περιοχές της Αττικής- Με αλυσίδες η κυκλοφορία

Κλειστοί δρόμοι - Προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων STAR

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η σφοδρή κακοκαιρία Avgi που πλήττει όλη την Ελλάδα.

Στα λευκά έχουν ντυθεί τα βορειότερα προάστια της Αττικής, ωστόσο παρόλο που η εθνική οδός προς Θεσσαλονίκη παραμένει κλειστή για τα φορτηγά μέχρι αύριο το πρωί και αρκετά σχολεία του λεκανοπεδίου δεν άνοιξαν, τα χειρότερα σενάρια για τη σφοδρότητα του χιονιά, ευτυχώς, δεν επιβεβαιώθηκαν. 

Επί ποδός Π.Υ κι εθελοντές

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία στα Βίλια πραγματοποιείται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ στην περιοχή επιχειρούν εθελοντές καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια σε όσους κατοίκους χρειάζονται. Μάλιστα, πολίτες είχαν ανάγκη από παροχή φαρμάκων κι οι εθελοντές ήταν περισσότερο από πρόθυμοι να συνδράμουν.

Κακοκαιρία Avgi: Κεραυνός άνοιξε τρύπα σε σπίτι στα Χανια

Την ώρα που η θερμοκρασία έχει αγγίξει πολύ χαμηλά επίπεδα, τα καλοριφέρ και τα τζάκια δουλεύουν συνεχώς, ενώ η Π.Υ, επίσης, επιχειρεί συνεχώς ώστε να αποφευχθούν προβλήματα λόγω του χιονιά. «Έχουμε καθαρίσει κατά προτεραιότητα Δημαρχείο, φαρμακείο, εκκλησία, κοινοτικούς χώρους, κάποια mini market, super market και κατά προτεραιότητα θα απελευθερώνουμε εισόδους και εξόδους», λέει ένας Πυροσβέστης στην κάμερα του STAR. 

«Το στοίχημα  είναι να μην παγώσουν οι δρόμοι το βράδυ», συμπληρώνει.

Στα «λευκά» περιοχές της Αττικής - Εικόνες από χιονισμένα τοπία

Με τσουχτερό κρύο και παγετό «ξύπνησε» σήμερα το Λεκανοπέδιο Αττικής, καθώς το θερμόμετρο έδειξε 0 στο Διόνυσο και 1 βαθμό Κελσίου στον Άγιο Στέφανο και την Πεντέλη. Στους 2 βαθμούς Κελσίου «βούτηξε» ο υδράργυρος στα Βριλήσσια και την Κηφισιά, στους 3 στο Ψυχικό, ενώ μόλις 4 βαθμούς «έπιασε» στο κέντρο της Αθήνας.

Προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο και κλειστοί δρόμοι λόγω παγετού

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Το πρωί έπεσαν δέντρα στις γραμμές με αποτέλεσμα τα δρομολόγια Αυλώνας - Αφιδνών να πραγματοποιούνται σε μονή γραμμή κυκλοφορίας.

Υπογραμμίζεται ότι αρκετοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί λόγω παγετού, όπως ο δρόμος από Διόνυσο προς Πεντέλη , μέσω Νέας Μάκρης. Ο δρόμος απο 414 στρατιωτικό νοσοκομείο προς τον  οικισμό του Αγίου Πέτρου στην Πεντέλη.

Παράλληλα κλειστή παραμένει κι η Λεωφόρος Πάρνηθας από το Τελεφερίκ και πάνω.Την ίδια ώρα, στα λευκά έχει ντυθεί η Ιπποκράτειος Πολιτεία που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων. Ο κεντρικός δρόμος παραμένει ανοιχτός, ωστόσο τα στενά είναι ακόμα κλειστά.

"Δείτε ολοκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star"
   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top