Κακοκαιρία Avgi: Διακοπή Κυκλοφορίας στη Λ. Διονύσου λόγω χιονόπτωσης

Κλειστοί δρόμοι - Υποχρεωτικός εφοδιασμός με αντιολισθητικές αλυσίδες

Η χιονόπτωση που έκανε την επισκέψη της μαζί με την κακοκαιρία Avgi οδήγησε στη διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του 414 νοσοκομείου έως τη θέση Αγ. Πέτρος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Πεντέλης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Κακοκαιρία Avgi: Με τηλεκπαίδευση τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά

Αρκετοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Πιο συγκεκριμένα, τα σημεία στο οδικό δίκτυο στα οποία έχει διακοπεί η κυκλοφορία είναι τα παρακάτω:

  • Επί της λεωφόρου Πάρνηθας, από την 22η χ/θ (τελεφερίκ) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, περιοχής του δήμου Αχαρνών, ανεξάρτητα από τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονόπτωσης (παγετού). Εξαιρούνται από την απαγόρευση κυκλοφορίας oχήματα οδικής βοήθειας, φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.
  • Επί της Π.Ε.Ο Ελευσίνας - Θήβας, από την χ/θ. 5,000 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έως την χ/θ30,000 (όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας), προσωρινή και πλήρη διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξάρτητα από τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
  • Επί της λεωφόρου Φυλής, από το ύψος της Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών προς Δερβενοχώρια, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ακόμα, κλειστή θα είναι από σήμερα το βράδυ για τα φορτηγά αυτοκίνητα - λόγω της κακοκαιρίας Avgi - η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, στις 20.00 απαγορεύεται η κυκλοφορία για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων μέχρι την Τετάρτη το πρωί στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, σε όλο το μήκος της.

Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Παράλληλα, απαραίτητη κι υποχρεωτική κρίνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα σε όλη την Αττική, σύμφωνα με την οδηγία που τέθηκε σε ισχύ, από τις 22:00 σήμερα το βράδυ και αφορά τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών.

Κακοκαιρία Avgi: Χιόνι από τα ξημερώματα στα βόρεια προάστια 

Πάντως, η ΕΛ.ΑΣ απαγόρευσε την κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως αν χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας - Θηβών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top