Πειραιάς: 18χρονος λιποθύμησε έξω από νυχτερινό κέντρο και κατέληξε

Έφοδος του Εκβιαστών στο ίδιο μαγαζί το επόμενο βράδυ- Δύο συλλήψεις

To ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου για τον θάνατο 18χρονου μετά από διασκέδαση σε νυχτερινό μαγαζί στον Πειραιά/ κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Μια βραδινή έξοδος έγινε η αφορμή να χάσει τη ζωή του ένα νεαρό παιδί. Ένας 18χρονος μεταφέρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από το κέντρο όπου διασκέδαζε στον Πειραιά στο νοσοκομείο, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα κατέληξε. 

Ο νεαρός λιποθύμησε έξω από το νυχτερινό μαγαζί τα ξημερώματα του Σαββάτου (27/1) και παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο Τζάνειο.

Τα αίτια της τραγωδίας ερευνώνται. Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου του Star, Παναγιώτη Μπούσιου, η ιατροδικαστική εξέταση είναι αυτή που θα δείξει αν ο θάνατος του νεαρού οφείλεται σε παθολογικά αίτια ή σε κατανάλωση αλκοόλ ή σε άλλο παράγοντα. 

Έφοδος του Εκβιαστών στο ίδιο μαγαζί το επόμενο βράδυ- Δύο συλλήψεις

Το επόμενο βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών έκαναν έφοδο στο ίδιο νυχτερινό μαγαζί στον Πειραιά και τελικά συνέλαβαν έναν 37χρονο κι έναν 42χρονο, οι οποίοι μάλιστα στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν. Οι δύο άντρες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, καθώς κατείχαν όπλα, ενώ επίσης προέβαλαν και σθεναρή αντίσταση.

Το ένα από τα δύο πιστόλια που είχαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί στις 12/6/2020 από αστυνομικό. Κατασχέθηκαν επίσης και 20 φυσίγγια που περιέχονταν στις γεμιστήρες αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Παναγιώτη Μπούσιου, το όνομα του 37χρονου είχε εμπλακεί σε κύκλωμα εκβιαστών τον Ιούλιο του 2020.

Και οι δύο έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για -κατά περίπτωση- επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις, απειλές, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τη ρατσιστική βία, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Στην αυτόφωρη σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 37 και 42 ετών προχώρησαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον Πειραιά, καθώς κατείχαν όπλα ενώ επίσης προέβαλαν και σθεναρή αντίσταση.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων της ανωτέρω Υπηρεσίας, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ωστόσο στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, εξάγοντας ο καθένας από ένα πιστόλι.

Τα δύο πιστόλια και τα φυσίγγια που κατασχέθηκαν - πηγή ΕΛ.ΑΣ

Τα δύο πιστόλια και τα φυσίγγια που κατασχέθηκαν - πηγή ΕΛ.ΑΣ

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο πιστόλια, από τα οποία το ένα διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί την 12-06-2020 από αστυνομικό, καθώς και 20 φυσίγγια που περιέχονταν στις γεμιστήρες αυτών.

Τα δύο πιστόλια και τα φυσίγγια που κατασχέθηκαν - πηγή ΕΛ.ΑΣ

Τα δύο πιστόλια και τα φυσίγγια που κατασχέθηκαν - πηγή ΕΛ.ΑΣ

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους συλληφθέντες περιλαμβάνεται σε δικογραφία για εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών, ενώ και οι δύο έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για -κατά περίπτωση- επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις, απειλές, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τη ρατσιστική βία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν οι δύο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους ή όχι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top