Ημαθία: Θρήνος στην κηδεία του βρέφους - Δεν άφησαν τον πατέρα να πλησιάσει

«Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω το παιδί» είπε η βρεφοκτόνος

Βαρύ το κλίμα στην Ημαθία - Τι έδειξε η ιατροδικαστική για το 6 μηνών βρέφος / Βίντεο από ΕΡΤ

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μακροχώρι Ημαθίας για το έξι μηνών βρέφος που έχασε τη ζωή του από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας. 

Βέροια: Μαθήτρια της τάξης που αποδεκατίστηκε στα Τέμπη η 37χρονη μητέρα

Δεν τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία, όπως τη γνωρίζουμε καθώς το παιδί ήταν αβάπτιστο. Ο ιερέας διάβασε μία ευχή και στη συνέχεια έγινε η ταφή στο νεκροταφείο του χωριού.

Σύμφωνα μάλιστα με την ΕΡΤ υπήρξαν και απρόοπτα, καθώς ο πατέρας του βρέφους επιχείρησε να βρεθεί στην κηδεία αλλά οι γονείς της 37χρονης και οι λοιποί συγγενείς δεν του το επέτρεψαν και μάλιστα τον υποχρέωσαν να φύγει από την εκκλησία και το νεκροταφείο.

Κατά τις ίδιες πηγές, στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικοί, οι οποίοι όμως δε χρειάστηκε να επέμβουν καθώς το επεισόδιο είχε λήξει.

Βέροια: Νεκρό βρέφος έξι μηνών - Το χτύπησε μέχρι θανάτου η μητέρα του

Ημαθία: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω το παιδί» - Προθεσμία για την Παρασκευή πήρε η βρεφοκτόνος

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση άσκησε ο εισαγγελέας στην 37χρονη, η οποία παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για την Παρασκευή και παραμένει υπό κράτηση.

Η 37χρονη που οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας, κατά τη μεταγωγή της στο Δικαστικό Μέγαρο φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ενώπιον της εισαγγελικής αρχής, η κατηγορούμενη φέρεται να είπε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος κι ότι όλα συνέβησαν στην προσπάθειά της να το ταΐσει.

Ημαθία βρεφοκτόνος

Η 37χρονη μητέρα που σκότωσε το μωρό της στο Μακροχώρι Ημαθίας

Η ίδια, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως. Διά του συνηγόρου της αναμένεται να υποβάλει αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ημαθία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Κάταγμα κρανίου και πολλαπλές θλαστικές κακώσεις τόσο στο πρόσωπο όσο και στη στομική κοιλότητα «έδειξε» η ιατροδικαστική έρευνα στο 6 μηνών βρέφος από το Μακροχώρι Ημαθίας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας - νεκροτομής που διενεργήθηκε νωρίτερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ο θάνατος προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα.

Κατά πληροφορίες, εκτός από τα χέρια η κατηγορούμενη φαίνεται ότι χτυπούσε το βρέφος ακόμα και με το μπιμπερό στο στόμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top