Γιατί «σαρώνει» φέτος ο στρεπτόκοκκος στα παιδιά 

Κορύφωση της αύξησης των κρουσμάτων τις επόμενες δύο εβδομάδες

Κορύφωση των ιώσεων, της γρίπης και του κορωνοϊού προβλέπουν οι ειδικοί στο τέλος του μήνα, μετά το συνωστισμό των πολιτών την εορταστική περίοδο.  Η έξαρση του κορωνοϊού οδηγεί αύριο το νέο υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε συνέντευξη Τύπου για την πορεία των κρουσμάτων, αλλά οι γονείς ανησυχούν και για τους θανάτους παιδιών από στρεπτόκοκκο. Η ιατρική συντάκτρια του Star Κατερίνα Παπακωστοπούλου μετέδωσε τις τελευταίες εκτιμήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.    

Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση την Τετάρτη από το υπουργείο Υγείας

Όπως ανέφερε θα είναι όντως δύσκολες οι επόμενες δύο εβδομάδες, διότι όλοι αναπνευστικοί ιοί είναι σε έξαρση και οι γονείς σαφώς είναι θορυβημένοι και με τους θανάτους παιδιών από στρεπτόκοκκο. 

Θάσος: Θετικός στον στρεπτόκοκκο και τον RSV ο 4χρονος που πέθανε

Οι παιδίατροι βλέπουν φέτος μια πιο ακραία έκφραση πολλών νοσημάτων και λόγω του ότι τα παιδιά είχαν κλειστεί στο σπίτι με την καραντίνα και το ανοσοποιητικό τους ατόνησε, όπως και γιατί τα παιδιά «χτυπήθηκαν» από πολλές ιώσεις και τον ιό κοξάκι και είναι ταλαιπωρημένα. 

Έτσι ο ΕΟΔΥ κατέγραψε το 2023 συνολικά 87 κρούσματα στρεπτόκοκκου (από τα οποία τα 48 σε παιδιά) και 21 θανάτους.

Ο αριθμός των  κρουσμάτων και των θανάτων από στρεπτόκοκκο το 2023

Ο αριθμός των  κρουσμάτων και των θανάτων από στρεπτόκοκκο το 2023  

Σε σχέση με τον κορωνοϊό, οι αυξήσεις στις νοσηλείες ευτυχώς εξισορροπούνται με τα εξιτήρια και οι νοσηλείες είναι μικρές σε διάρκεια αλλά έχουμε και την υποπαραλλαγή JN.1 που είναι υπερμεταδοτική, εξαπλώνεται στην Ευρώπη και τώρα θα μας δείξει τα δόντια της. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top