Συναγερμός για το άνοιγμα των σχολείων - «Έρχονται ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ»

Προβλέψεις για 8.800 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα

Την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού, γρίπης και εποχικών ιώσεων αυξάνονται δραματικά, οι φόβοι για επιδείνωση της κατάστασης με το άνοιγμα των σχολείων από την ερχόμενη Δευτέρα αυξάνονται.

Συναγερμός για το εκρηκτικό κοκτέιλ κορωνοϊού, γρίπης και συγκυτιακού ιού

Οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου αναμένονται εντός των επόμενων ωρών, όπως ανακοίνωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Μιλώντας στον Ant1, η κ. Αγαπηδάκη επεσήμανε ότι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ θα αφορούν μέτρα προστασίας, τα οποία θα πρέπει να τηρούνται από μαθητές και γονείς, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα.

Ακόμα, κάλεσε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και το τακτικό πλύσιμο των χεριών, καθώς το εκρηκτικό κοκτέιλ κορωνοϊού, γρίπης και λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος αυξάνονται διαρκώς μετά τις γιορτές του Χριστουγέννων.

«Υπάρχει αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ λόγω και της έξαρσης της γρίπης. Στόχος είναι η παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων προστασίας, κυρίως σε δομές υγείας και φροντίδας ατόμων από ευπαθείς ομάδες. Όλα δείχνουν πως ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα γίνεται στο εξής σε ετήσια βάση, όπως ο αντιγριπικός εμβολιασμός», επεσήμανε ακόμα η κ. Αγαπηδάκη.

Σαρηγιάννης: «Θα φτάσουμε στα 8.800 κρούσματα ανά ημέρα και 80 θανάτους την εβδομάδα»

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής επιδημιολογίας Δημοσθένης Σαρηγιάννης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την αυξητική τάση των κρουσμάτων και προέβλεψε ότι τα κρούσματα θα φτάσουν τα 8.800 την ημέρα.

«Θα φτάσουμε στα 8.800 κρούσματα ανά ημέρα και 80 θανάτους την εβδομάδα. Περιμένουμε αυξήσεις στις νοσηλείες και στους θανάτους, περίπου στους 78 με 80», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον Σκάι.

«Θεωρώ ότι είναι καλό να κάνουν οι γονείς self test στα παιδιά για να είναι σιγουροι ότι έχουν χαμηλό ιικό φορτίο... Η μάσκα είναι χρήσιμη, αλλά θεωρώ ότι είναι θέμα προσωπικής εκτίμησης του καθενός», πρόσθεσε.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top