Καιρός: Το ανάποδο «Π» φέρνει βροχές την Πρωτοχρονιά

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Ήπιος θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες, με κάποιες βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Όπως ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος, σήμερα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, με εξαίρεση την περιοχή της Κρήτης, όπου θα σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, με ασθενείς και τοπικά μέτριες εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα σημειωθεί κοντά στους 17 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και κοντά στους 18-20 βαθμούς στα κεντρικά και τα νότια.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ο καιρός στην Αττική θα είναι αίθριος με ηλιοφάνεια, ενώ θα σημειωθούν και ελάχιστες συννεφιές. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 20 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με λίγες τοπικές ομίχλες το πρωί. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι και τους 17 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Καιρός: Ψυχρό σκηνικό τα Θεοφάνια

Τις επόμενες ημέρες η Μεσόγειος παραμένει ανεπηρέαστη από τον χάρτη των κακοκαιριών, με ένα βαρομετρικό χαμηλό να κάνει την εμφάνισή του προς την Πρωτοχρονιά, με κάποιες βροχές να σημειώνονται προς τα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του νοτίου και ανατολικού Αιγαίου. 

Ο καιρός, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, θα θυμίζει το ανεστραμμένο «Π».

Όπως σημείωσε, ο καιρός έχει κατά κάποιο τρόπο «καθυστέρηση» ενός μήνα, ενώ ο χειμώνας θα έρθει σιγά - σιγά, καθώς κοντά στα «Φώτα», αναμένεται να έχουμε ένα πιο ψυχρό σκηνικό του καιρού και ίσως μια πιο οργανωμένη κακοκαιρία που θα επηρεάσει τη χώρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top