Καλαμάτα: Αυτός είναι ο πιλότος που σκοτώθηκε - Ήταν πατέρας δύο παιδιών

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Το ρεπορτάζ του Κώστα Συμεωνίδη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star (27/12) 

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία για τον θάνατο του 40χρονου χειριστή του αεροσκάφους που συνετρίβη το πρωί στην Καλαμάτα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Καλαμάτα: Νεκρός ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Η ΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το δυστύχημα και τον φρικτό θάνατο του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα: 

Αυτός είναι ο πιλότος που σκοτώθηκε στην Καλαμάτα

«Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων. 

Την ίδια ώρα, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου2023

Πώς έγινε η τραγωδία στην Καλαμάτα με θύμα τον επισμηναγό

Ο 40χρομος επισμηναγός ετοιμαζόταν να προσγειωθεί, όταν ξαφνικά το αεροσκάφος Τ-2 Buckeye συνετρίβη. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος και βρήκε τραγικό θάνατο.

Αυτό που προκαλεί ανατριχίλα είναι ότι η σύζυγός του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους βρίσκονταν στον χώρο του αεροδρομίου και παρακολουθούσαν την πτήση.

Βίντεο από την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή ήταν η τελευταία πτήση του πιλότου με το συγκεκριμένο αεροσκάφος, το οποίο αποσύρεται το επόμενο διάστημα.

Μητσοτάκης: «Θρηνούμε έναν περήφανο Έλληνα Ίκαρο»

«Η Πολεμική Αεροπορία και μαζί της όλοι μας θρηνούμε έναν περήφανο Έλληνα Ίκαρο. Τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, που έπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης» αναφέρει σε ανάρτηση του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, «σε μία αποστολή από εκείνες που δεν σταματούν σε καμία στιγμή του χρόνου».

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Πατρίδα θα μείνει δίπλα στην οικογένεια του πιλότου, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια του.

«Η απώλεια αυτή αναδεικνύει πόσο δύσκολο είναι το έργο των πιλότων μας. Αλλά και πόσο μεγάλη η αφοσίωσή τους στο καθήκον. Η πατρίδα θα ευγνωμονεί για πάντα τον επισμηναγό. Μένοντας στο πλευρό της οικογένειάς του, προς την οποία απευθύνω και εγώ τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top