Πατροκτονία Καλύβια: «To παιδί ήταν πολύ ευγενικό, γλυκό και ήσυχο»

H έξοδος του 16χρονου και το τηλεφώνημα με τον πατέρα, πριν το έγκλημα

Οι τελευταίες πληροφορίες για την πατροκτονία στα Καλύβια- βίντεο ΕΡΤ

Με ένα κουζινομάχαιρο και μία λάμα μαχαίρωσε και σκότωσε τον 71χρονο πατέρα του ο 16χρονος στα Καλύβια, το βράδυ της Παρασκευής 22/12. Στον ανήλικο δράστη, ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Καλύβια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 16χρονο

«Τον άνθρωπο τον γνώριζα, ήταν καλός. To παιδί ήταν πολύ ευγενικό», είπε γείτονας του θύματος στο Star. «Είναι τρομερό! Τσακωνόντουσαν πολύ, υπήρχαν προβλήματα», ανέφερε άλλος γείτονας στην ΕΡΤ.

O 71χρονος πατέρας που δολοφονήθηκε από τον 16χρονο γιο του

O 71χρονος πατέρας που δολοφονήθηκε από τον 16χρονο γιο του

«Πολύ γλυκό παιδί και ήσυχο. Το τι γινόταν μέσα στο σπίτι τους δεν το ήξερα, μετακόμισα εδώ πριν έναν μήνα», σημείωσε γυναίκα που μένει κοντά στο σπίτι όπου διαδραματίστηκε η τραγωδία.

«Θα είχε κάνει πολλά, ένα παιδί 16 χρόνων δε σηκώνει μαχαίρι να σκοτώσει γονιό», ανέφερε άλλος κάτοικος.

Πατροκτονία Καλύβια: To ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Γύγου στο μεσημεριανό δελτίο του Star

Πατροκτονία Καλύβια: To ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Γύγου στο μεσημεριανό δελτίο του Star

Ο 16χρονος ζούσε με τον πατέρα του στη μονοκατοικία στα Καλύβια. Η μητέρα του, με καταγωγή από τη Μολδαβία και ο μεγαλύτερος αδελφός του είχαν φύγει από το σπίτι, με τον ανήλικο να περιμένει να ενηλικιωθεί για να κάνει το ίδιο. 

«Δεν άντεξα την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα μου και τον σκότωσα», φέρεται να ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς.

Ο 16χρονος είχε στήσει καρτέρι στον 71χρονο πατέρα του και όταν έφτασε στο σπίτι τού κατάφερε πολλαπλές μαχαιριές σε σώμα και πρόσωπο. Ο πατέρας φέρεται να προσπάθησε να γλιτώσει και αιμόφυρτος κατέληξε στην αυλή του σπιτιού, όπου βρέθηκε η σορός του. Ο ανήλικος δράστης τηλεφώνησε στη μητέρα του και ομολόγησε το έγκλημα, ενώ παρέμεινε στον τόπο του εγκλήματος, μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Υποστήριξε πως ο πατέρας του κακοποιούσε σωματικά και λεκτικά πολλά χρόνια, τον ίδιο, τη μητέρα του και τον αδελφό του. Τα λόγια του επιβεβαίωσαν η μητέρα και ο αδελφός. 

Καλύβια: «Είμαι χάλια» - Η πρώτη αντίδραση της μητέρας του 16χρονου

Η μητέρα του ανήλικου δράστη μίλησε στο Mega και δήλωσε συντετριμμένη: «Είμαι ψυχολογικά σε άθλια κατάσταση. Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που έχει συμβεί. Ό,τι είχα να πω το είπα στην αστυνομία».

Καλύβια: H έξοδος και το τηλεφώνημα πριν το έγκλημα

Η μητέρα και ο αδελφός του 16χρονου ζουν στο Κορωπί. Το βράδυ της Παρασκευής, είχαν βγει βόλτα με τον 16χρονο στην Αθήνα. Πληροφορίες λένε πως ο πατέρας τηλεφώνησε στον 16χρονο γιο του και διαπληκτίστηκαν από το τηλέφωνο.

Ο ανήλικος επέστρεψε στο σπίτι, περίμενε τον πατέρα του και ακολούθησε η τραγωδία. Σύμφωνα με το Mega, το μένος του ήταν τέτοιο που το ένα από τα μαχαίρια έσπασε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top