Ρέντη: Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος ο αστυνομικός

Τι αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας βρίσκεται ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ, ο οποίος τραυματίστηκε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια επεισοδίων, έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο ο αστυνομικός είναι σε κρίσιμη κατάσταση και «νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό».

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».

Χθες, υποβλήθηκε σε ένα χειρουργείο για την αποκατάσταση της αιμορραγίας, καθώς η ναυτική φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από άγνωστο ακόμα δράτη, τον βρήκε στο μηρό κι έπληξε τη μηριαία αρτηρία. Μάλιστα κατα τη διάρκεια αυτού του χειρουργείου υπέστη ανακοπή και οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν.

Ρέντη: Χαροπαλεύει αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα

Η αστυνομία θεωρεί πως ο δράστης της επίθεσης σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού είναι μεταξύ των ατόμων που έχουν προσαχθεί - Intimenews

Η αστυνομία θεωρεί πως ο δράστης της επίθεσης σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού είναι μεταξύ των ατόμων που έχουν προσαχθεί - Intimenews

Υπάρχουν μεγάλες καταστροφές σε ιστούς, καθώς και κακώσεις που έχουν προκληθεί στο σώμα του 31χρονου και όλα αυτά έπρεπε να χειρουργηθούν, για να καθαριστούν, έτσι ώστε να μην υπάρξει περιθώριο για μόλυνση.

Σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού από τα επεισόδια σε αγώνα Ολυμπιακού - ΠΑΟ

Οι γιατροί δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι αν τα καταφέρει ο αστυνομικός, ενδεχομένως να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα αναπηρίας.

ΕΛ.ΑΣ.: «Σοβαρές ενδείξεις ότι ο δράστης είναι ανάμεσα στους προσαχθέντες»

Η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως έχει σοβαρές ενδείξεις πως ο δράστης της επίθεσης σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού είναι μεταξύ των 424 που προσήχθησαν χθες και βρίσκονται στη Διεύθυνση Μεταγωγών.

Περίπου 150 άτομα άρχισαν να πετάνε βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών στου Ρέντη και ένας από αυτούς πέταξε ναυτική φωτοβολίδα - Intimenews

Περίπου 150 άτομα άρχισαν να πετάνε βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών στου Ρέντη και ένας από αυτούς πέταξε ναυτική φωτοβολίδα - Intimenews

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ  Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

H κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού είναι κρίσιμη σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν - Intimenews

H κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού είναι κρίσιμη σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν - Intimenews

Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Ρέντη: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την επίθεση στον αστυνομικό

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν τα όσα έλαβαν χώρα χθες στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Η κυρία Αδειλίνη με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Περαιά ζητάει να εποπτεύει η Εισαγγελία την Προανάκριση για διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες  κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top