Μάστιγα τα στικάκια νικοτίνης στους ανηλίκους - Tι μπορεί να προκαλέσουν

Μαθητές τα προμηθεύονται ως υποκατάστατα ναρκωτικών ουσιών

Μάστιγα έχουν γίνει τα στικάκια νικοτίνης για ανήλικους μαθητές οι οποίοι τα προμηθεύονται ως υποκατάστατα ναρκωτικών ουσιών. Χαρακτηριστική περίπτωση η υπόθεση των μαθητών στην Κρήτη που οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο. 

Κρήτη: Στικάκια νικοτίνης κατανάλωσαν οι μαθητές που βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι

Μαθητες περιγράφουν στον Βαγγέλη Γκούμα και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star γιατί τα χρησιμοποιούν την ώρα που οι γιατροί τονίζουν πως είναι επικίνδυνα για την υγεία τους.

Τα στικάκια νικοτίνης κάνουν θραύση στα παιδιά κάτω των 18 ετών. Μπορούν να τα προμηθευτούν στα περίπτερα. Σε περίπτωση που δεν τους τα δώσουν τότε στέλνουν φίλους τους που έχουν κλείσει τα 18 έτη, για να τα αγοράσουν εκείνοι.

Τρεις μαθητές Γυμνασίου στην Κρήτη μεταφέρθηκαν ημιλιπόθυμοι στο νοσοκομείο αφού κατανάλωσαν «στικάκια» νικοτίνης που τους προμήθευσε συμμαθητής τους.

Μάστιγα τα στικάκια νικοτίνης στους ανηλίκους

Μάστιγα τα στικάκια νικοτίνης στους ανηλίκους / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

«Τα στικάκια νικοτίνης προκαλούν ίλιγγο, ταχυκαρδία, φόβο, πανικό»

«Για τα στικάκια νικοτίνης όλη η Ευρωπαικη 'Ενωση έχει απαγορεύσει τη χρήση τους. Αν τα πάρει ένα παιδί το οποίο ούτε έχει συνηθίσει να καπνίζει, ούτε έχει συνηθίσει τη νικοτίνη, μπορεί να του δημιουργήσει ίλιγγο, γαστρεντερικές διαταραχές, ταχυκαρδία, φόβο, πανικό» αναφέρει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Οι ανήλικοι, η νόμιμη κάνναβη και τα... κόλπα

Την ιδια στιγμή, ανήλικοι καταφεύγουν και στη νόμιμη κάνναβη που πωλείται, καταναλώνοντας υπερβολικές ποσότητες.

Σε μίνι μάρκετ οι συσκευασίες με την κάνναβη είναι προστατευμένες πίσω απο βιτρίνες. 

Κάποιοι ανακατεύουν τη νόμιμη κάνναβη με μαριχουάνα ή ακόμη και την αντικαθιστούν στα σακουλάκια για να ξεγελάσουν τους αστυνομικούς.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top