Πολυτεχνείο 2023: «Φρούριο» η Αθήνα - Ποιοι σταθμοί του μετρό θα κλείσουν

Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί - Τροποποιήσεις στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ

Σε υψηλή επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία ενόψει της αυριανής 50ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Για την ασφάλεια των επιβατών, η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά σε τροποποιήσεις δρομολογίων λεωφορείων και τρόλεϊ, καθώς και στο κλείσιμο σταθμών του μετρό.

Πολυτεχνείο 2023: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί 

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΣΑ προέβη σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής ή και μεταφοράς της αφετηρίας λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης μέχρι και το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 06:00. Οι τροποποιήσεις θα γίνονται σταδιακά, ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Χ95 Σύνταγμα - Αερολ. Αθηνών (EXPRESS) θα εκτελούνται μέχρι τον σταθμό του Μετρό Κατεχάκη.

Ακόμα, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., οι σταθμοί του Μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο θα κλείσουν στις 14:00 την Παρασκευή 17/11 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Πολυτεχνείο 2023: «Αστακός» η Αθήνα - Φόβοι για επεισόδια στα Εξάρχεια

Επί ποδός βρίσκονται από σήμερα περίπου 5.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, ενώ συνδρομή θα παρέχουν από αέρος το ελικόπτερο της Αστυνομίας καθώς και drone.

Παράλληλα σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα οχήματα ρίψης νερού της αστυνομίας, οι Αίαντες, καθώς και ομάδες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πέρα από την αυξημένη παρουσία αστυνομικών γύρω από το Πολυτεχνείο και την Αμερικανική πρεσβεία, ιδιαίτερα μέτρα έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. και για την προστασία της πρεσβείας του Ισραήλ, καθώς και άλλων πιθανών «στόχων» λόγω του πολέμου στην Γάζα.

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη τις τελευταίες μέρες με τα επεισόδια που σημειώθηκαν λόγω των εργασιών που γίνονται για την κατασκευή του Μετρό. Στο «παζλ» έρχεται να προστεθεί και η ένταση που υπάρχει λόγω του θανάτου του 17χρονου στη Βοιωτία μετά από πυροβολισμό αστυνομικού.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top