Δίκη Πάτρας: Με κλάματα ξεκίνησε η απολογία της κατηγορούμενης μητέρας

«Δεν περνούσε από το μυαλό μου να πειράξω ούτε τρίχα της Τζωρτζίνας»

Να απορριφθεί η αίτηση εξαίρεσης της προέδρου ζήτησε η εισαγγελέας στη δίκη της Τζωρτζίνας / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Μετά από μια επεισοδιακή δίκη, ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι η απολογία της μητέρας από την Πάτρα, που δικάζεται για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας. 

Έξαλλος ο Κούγιας: «Στο διάολο η κατηγορουμένη, η Δικαιοσύνη είναι το θέμα»

Η κατηγορούμενη που κλήθηκε να δώσει τη δική της εκδοχή για το πώς πέθανε η μικρή Τζωρτζίνα, ξέσπασε σε λυγμούς κατά την έναρξη της διαδικασίας. Όπως είπε, δεν είχε σκεφτεί ποτέ να της κάνει κακό: 

Κούγιας στη δίκη της Πάτρας: «Εγώ είμαι ο Θεός της, θα κάνει ό,τι της πω»

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό δε θα μου το στερήσει κανείς. Την κατηγορία δεν την αποδέχομαι. Δεν περνούσε ποτέ από το μυαλό μου να πειράξω έστω μια τρίχα της. Αυτό που έχω ακούσει στο σύνολο της ακροαματικής διαδικασίας … δε μιλούσαν για το παιδί το δικό μου. Δεν ήταν η Τζωρτζινα μου», είπε με δάκρυα η κατηγορούμενη μητέρα.

Πάτρα: Η απολογία της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα

Μετά από μια επεισοδιακή δίκη με εντάσεις, η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα ξεκίνησε την απολογία της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας / Φωτογραφία αρχείου Intime 

Δίκη Πάτρα: «Αυτό το πλασματάκι με έκανε μάνα»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη στιγμή που τη γέννησε και τη χαρά που ένιωσε όταν την κράτησε στην αγκαλιά της: «Μόλις την είδα πρώτη φορά ήταν ένα πλασματάκι…. Με κοίταξε…. Στην πρώτη φωτογραφία μας και με τον μπαμπά της τη κοιτάμε με τόση αγάπη. Αυτό το πλασματάκι με έκανε μαμά για πρώτη φορά. Όταν με κοίταξε μου έδωσε το νόημα της ζωής. Εκείνη την ημέρα της ορκίστηκα ότι θα είμαι για πάντα δίπλα της για ότι χρειαστεί. Όσο ήταν μωρό είχε κολικούς, όμως μεγάλωνε φυσιολογικά δίπλα μας», περιέγραψε και συνέχισε, διηγώντας τα πρώτα χρόνια της Τζωρτζίνας, αλλά και το πώς ήταν σαν παιδί:

«Ζούσαμε σε σπίτι που μου είχε παραχωρήσει ο θείος μου. Το 2014 μετακομίσαμε και για να έχει ένα δωμάτιο η Τζωρτζίνα. Είχε δικό της δωμάτιο όταν μετακομίσαμε. Είχε το παρατσούκλι το δωμάτιο αυτό Τζωρτζίνα – πεταλούδα. Ήταν ένα δωμάτιο φωτεινό. Όταν έγινε 1,5 γεννήθηκε και η Μαλένα, ήταν μαζί στο ίδιο δωμάτιο».

«Ήταν ένα παιδί πάρα πολύ κοινωνικό. Την ήθελαν τα παιδάκια για φίλη τους. Την έλεγαν αρχηγό. Της είχαν τρομερή αδυναμία οι δασκάλες της. Επειδή άκουσα ανακρίβειες γι΄αυτό θέλω να πω ότι η δασκάλα της Τζωρτζίνας στο νήπιο, μετά τον θάνατο της Μαλένας, αρρώστησε κάποιες μέρες κι έλειπε από το σχολείο. Η Τζωρτζινα ζήτησε να επικοινωνήσω με τη δασκάλα, θεωρώντας στο μυαλό της…δεν είχε κανόνες, δεν άκουγε, δεν ήταν το κλασικό κοριτσάκι με τις κούκλες και τα παραμύθια. Μου ζήτησε το παιδί να πάρω τη δασκάλα για να δούμε αν ήταν καλά για να ξαναγυρίσει στο σχολείο».

Λίγο αργότερα, εμφανώς δακρυσμένη, είπε προς το δικαστήριο: «Μου είναι πολύ δύσκολο να μιλάω για εκείνη σε παρελθόντα χρόνο. Ότι μιλάω για εκείνη ενώ εκείνη δεν είναι εδώ…». Η 34χρονης περιέγραψε το χαρακτήρα και τις συνήθειες του παιδιού της, κάνοντας λόγο για ένα κοινωνικό παιδί που του άρεσε να παίζει κυρίως με «αγορίστικα» παιχνίδια και λάτρευε τις εξωτερικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια με τη μικρότερη αδελφή της, τη Μαλένα: 

«Όσο ήταν η Μαλένα μας στο σπίτι είχαμε ένα φουσκωτό με μπάλες. Και η Τζωρτζινα το ξεφούσκωνε. Όταν τη μάλωνε η Μαλένα, η Τζωρτζινα της έλεγε «φταις εσύ που τρως όλο το φαγητό σου», περιέγραψε η κατηγορούμενη με γέλια και δάκρυα ταυτόχρονα.

Δίκη Πάτρα: «Θέλαμε να της δώσουμε σωστές βάσεις. Δεν ξέρω αν τελικά τα κατάφερα»

Στη συνέχεια, η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα επεσήμανε ότι η Τζωρτζίνα δεν είχε προβλήματα υγείας και ότι όταν ήταν μικρή χρειάστηκε να νοσηλευτεί μετά από μια μικρή επέμβαση στην οποία υπεβλήθη. Συγκεκριμένα, σε ηλικία 3 ετών έκανε μια επέμβαση στα αυτιά, είχε χειρουργηθεί στο αριστερό φρύδι γιατί είχε ένα λίπωμα απο μωράκι και δεν είχε δάκρυα. «Οι νοσηλείες της ήταν μόνο για γαστρεντερίτιδα και μια φορά που έπαιζε στο σχολείο κι έπεσε πάνω στη μπασκέτα με αποτέλεσμα να χτυπήσει όλο της το μέτωπο. Της έκαναν εξετάσεις, δεν είχε κάτι, μόνο ένα καρούμπαλο» είπε και συμπλήρωσε: «αν μου έχει διαφύγει κάτι με ρωτάτε κι εσείς», τόνισε.

Από την ημέρα που γεννήθηκε μέχρι τη μέρα που έφυγε δυστυχώς από τη ζωή ήμασταν μαζί σε όλα.

«Θέλαμε να της δώσουμε σωστές βάσεις, αλλά δεν πρόλαβα να δω αν τα κατάφερα. Στα 7 της χρόνια έμεινε τετραπληγική. Και δεν έμαθα ποτέ το γιατί! Ποτέ! Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν μας έχει πει κανείς από τι έπαθε το παιδί την ανακοπή, με αποδείξεις! Με ιατρικά δεδομένα! Όχι με εικασίες! Μπορώ να την περιγράψω με αμέτρητες λέξεις, ήταν τα πάντα μου».

Απαντώντας στην κριτική που έχει ασκηθεί για το τάμπλετ που φαίνεται πως είχε πάντα μαζί της η Τζωρτζίνα, η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι δεν ήταν έτσι όπως περιγράφεται. «Πήγαμε διακοπές στη Λευκάδα και ήμουν ευτυχισμένη γιατί όλα τα παιδιά ήταν με κινητά και το δικό μας καθόλου. Το ταμπλετ είχε εφαρμογές απασχόλησης και το είχαμε κυρίως για παραμύθια για τη Μαλένα».

 

Δίκη Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα δυστυχώς ήταν μπροστά σε μια προστριβή με τον πατέρα της»      

 

«Οι λέξεις που μπορεί να την περιγράψουν την Τζωρτζινα είναι αμέτρητες.  Ήταν τα πάντα Τραγουδούσε τον Βέρτη και στα γαλλικά ήταν το πιο χαρισματικό παιδί. Εδώ είναι ο μπαμπάς της, μπορεί να το επιβεβαιώσει» ανέφερε επίσης κλαίγοντας η μητέρα της Τζωρτζίνας και των άλλων δύο παιδιών κατά την απολογία της.  «Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι.  Έχω παρουσιαστεί ως ψυχρή και χωρίς συναίσθημα και τώρα μου βγαίνουν δάκρυα. Είναι η πρώτη φορά που μιλάω για την κόρη μου, που εγώ μεγάλωσα, που εκφράζομαι. Ούτε μπορώ να ξεστομίσω πώς με κατηγόρησαν» τόνισε.   
 

Αναφέρθηκε ακόμα στα όσα ακούστηκαν για το διάστημα της νοσηλείας στο Καραμανδάνειο. «Άκουσα από το Καραμανδάνειο για ένα φοβισμένο παιδί. Όντως ήμουν ψύχραιμη. Εκείνες τις στιγμές αυτό είναι ψυχραιμία για μένα.  Έχω ακούσει τέρατα.  Νομίζω ότι μιλούν για κάποιο άλλο παιδί».   
 

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της σε περιστατικό «βίας», όπως ισχυρίστηκε, με τον πρώην σύζυγό της, μπροστά στην Τζωρτζίνα. «Δυστυχώς η Τζωρτζινα ήταν μπροστά σε ένα περιστατικό βίας του μπαμπά της προς εμένα.  Υπήρχε μια προστριβή μεταξύ εμού και του πρώην συζύγου μου εκείνη την εποχή και την  είχα πάρει στο σπίτι της μαμάς μου» ανέφερε.   
 

Κατά την απολογία της στη δίκη, η μητέρα αναφέρθηκε και στην αντίδραση της Τζωρτζίνας, όταν της είπε για τη νέα  εγκυμοσύνη της. «Στην Τζωρτζινα είχα ανακοινώσει ήδη την 4η εγκυμοσύνη. Η αντίδρασή της ήταν η πιο δυνατή τη αγκαλιά του κόσμου. «Μαμά σε ευχαριστώ».  Δεν της είχα πει ποτέ για τον μπαμπά της».  

Δίκη Πάτρα: «Τη Μαλένα μου και τη Τζωρτζίνα μου προσπαθούσα να τις προστατεύσω»    

«Τη Μαλένα μου και την Τζωρτζινα μου προσπαθούσα να τις προστατεύσω» ισχυρίστηκε ακόμη η μητέρα από την Πάτρα κατά την απολογία της, η οποία αναφέρθηκε και στην αντίδραση της Τζωρτζίνας μετά τον θάνατο των αδελφών της: «Η Τζωρτζίνα δεν εκφράστηκε ποτέ και μας είχε κινήσει την περιέργεια. Είδε τις αδερφές της στο γραφείο τελετών. Στην Ίριδα της έπιασε το χέρι, τραβήχτηκε και της είπα «μήπως θες να φύγουμε;», «όχι μαμά»  μου είπε. Αυτή ήταν η Τζωρτζίνα. ήταν  8 ετών και ήταν σαν 12. Στο πένθος για τη Μαλένα μου είπε «μαμά βγάλε τα μαύρα, εγώ και ο μπαμπάς είμαστε δυνατοί». Με ταρακούνησε».   
 

«Στην Ίριδα είχα θυμό, οργή, αγανάκτηση. Γιατί σε εμάς; Με όλους τα έχω βάλει,  με Θεούς με δαίμονες» ανέφερε για τη δική της αντίδραση στους θανάτους των παιδιών της.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top