Δολοφονία 17χρονου Ρομά: «Δέχθηκε κλωτσιές από το άρβυλο του αστυνομικού»

Κρίσιμα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Την κατηγορία για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο άσκησε ο Εισαγγελέας στον αστυνομικό, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο Χρήστο στη Βοιωτία. Οι δικηγόροι των δύο πλευρών δίνουν εντελώς διαφορετικές εκτιμήσεις για το τί συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Βοιωτία: Για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατηγορείται ο αστυνομικός

Ο 40χρονος αστυνομικός οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας στα κρατητήρια Λειβαδιάς, μετά τις εξηγήσεις που έδωσε στον εισαγγελέα. Η αδελφή του κατηγορούμενου αστυνομικού μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Γεωργία Χάρδα και περιέγραψε όσα της είπε ο αδελφός της για το μοιραίο βράδυ.

Βοιωτία: «Ο αδερφός μου δεν αντιστάθηκε. Τον πυροβόλησε εν ψυχρώ»

«Δεν είναι καθόλου καλά ψυχολογικά, ποτέ δεν έχει πειράξει άνθρωπο, ούτε μυρμήγκι. Μου είπε ότι έγινε καταδίωξη, ότι δε σταμάτησε πουθενά το όχημα, ότι μετά εγκλωβίστηκε εκεί, σε ένα χωριό και του ότι του φώναζει να κατέβει και δεν κατέβαινε. Πλησίασε με το όπλο, άνοιξε την πόρτα, καθώς πήγε να τον σύρει έξω, πήγε να του αρπάξει το όπλο το άλλο το παιδί και άκουσε το μπαμ. Δεν κατάλαβε καν τι έγινε», υποστήριξε η γυναίκα.

Αντίστοιχη ήταν και η περιγραφή του κατηγορούμενου αστυνομικού στον εισαγγελέα, ο οποίος, όμως, δεν πείστηκε και του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

Δολοφονία 17χρονου Ρομά στη Θήβα

«Ήταν δολοφονία με δόλο», δηλώνει ο δικηγόρος του θύματος

Από την πλευρά του, η οικογένεια του 17χρονου Χρήστου ζητά την πραγματική τιμωρία του κατηγορούμενου και υποστηρίζει ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε με δόλο τον άτυχο νέο.

«Ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Δέχθηκε κλωτσιές από το άρβυλο του κυρίου αστυνομικού και ποτέ δεν προσπάθησε να κάνει καμία πράξη για να πάρει το όπλο. Θα ζητήσουμε να γίνει έρευνα βαλιστικής, θα ζητήσουμε να πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα από το όπλο», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ιωάννης Μπαρκαγιάννης.

Την ίδια ώρα, η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε, όταν ο νεαρός επιχείρησε να το αρπάξει μέσα από τα χέρια του αστυνομικού. «Οι μαρτυρίες και ο ισχυρισμός του αστυνομικού είναι σχεδόν ταυτόσιμες και σας λέω ότι ο ισχυρισμός ήταν σχεδόν εξ΄επαφής», υποστήριξε ο δικηγόρος του.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα ρίξουν «φως» στις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 17χρονου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top