Βοιωτία: «Ο αδερφός μου δεν αντιστάθηκε. Τον πυροβόλησε εν ψυχρώ»

Απαντήσεις θα δώσουν ιατροδικαστική και βαλλιστική εξέταση

Το ιατροδικαστικό πόρισμα είναι αυτό που θα ρίξει φως στις συνθήκες θανάτου του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού το βράδυ του Σαββάτου. 

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ υποστηρίζει ότι το θύμα επιχείρησε να του αρπάξει το όπλο με αποτέλεσμα να τον πλήξει θανάσιμα μια σφαίρα, χωρίς όμως να πυροβολήσει ο ίδιος. Σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση και ο αστυνομικός που παραμένει κρατούμενος, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Νεκρός 17χρονος Ρομά στη Βοιωτία: «Επιχείρησε να μου αρπάξει το όπλο»

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το αυτοκίνητο με τα φιμέ τζάμια που οδηγούσε ο 17χρονος δεν σταμάτησε σε σήμα των Αρχών και ακολούθησε καταδίωξη, γεγονός όμως που διαψεύδει ο αδερφός του θύματος που ήταν συνοδηγός. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ο αδερφός του δεν αντιστάθηκε και ο αστυνομικός τον πυροβόλησε εν ψυχρώ.

Το όχημα που οδηγούσε ο 17χρονος

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως ο αστυνομικός από την αρχή πλησίασε το όχημα με νεύρα, χτύπησε επανειλημμένα το παράθυρο με το όπλο του και τελικά έφτασε στο σημείο να κλωτσήσει το θύμα, να το τραβήξει και στη συνέχεια να το πυροβολήσει.

Βοιωτία: Απαντήσεις θα δώσει η βαλλιστική εξέταση

Σύμφωνα με τον αστυνομικό που ισχυρίζεται ότι δεν τράβηξε τη σκανδάλη, ο 17χρονος προσπάθησε να του πάρει το όπλο με αποτέλεσμα η σφαίρα να διαπεράσει το χέρι του και να τον τραυματίσει θανάσιμα στον τράχηλο. 

Απαντήσεις αναμένεται να δώσει -πέρα από την ιατροδικαστική- και η βαλλιστική εξέταση, καθώς οι ισχυρισμοί του αστυνομικού και του αδερφού του θύματος, διαφέρουν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top