Νεκρός 17χρονος Ρομά στη Βοιωτία: «Επιχείρησε να μου αρπάξει το όπλο»

Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα - «Φώναζαν ''τον σκότωσες''»

Νεκρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας νεαρός Ρομά, 17 ετών, μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς. Επέβαινε με τρεις συνομήλικους του σε αυτοκίνητο που δε σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών.

Μιλώντας στο Star και τον Βαγγέλη Γκούμα, αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τα όσα είδε στο σημείο της τραγωδίας. «Ξαφνικά ακούω μια σφαίρα, έναν πυροβολισμό και βγαίνω έξω και βλέπω κάτω στον δρόμο δύο άτομα. Γίνεται χαμός, να φωνάζουνε ''τον σκότωσες''».

Βοιωτία: 17χρονος ο νεκρός από την άγρια καταδίωξη

«Κατεβαίνω και εγώ κάτω, βλέπω ένα παιδί στο έδαφος πεσμένο και ο αστυνομικός προσπαθούσε κι αυτός να τον πιάσουμε για τον βάλουμε στο αυτοκίνητο» είπε ο μάρτυρας.

Βοιωτία: «Επιχείρησε να μου αρπάξει το όπλο»

Λίγο μετά το συμβάν, ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ φέρεται να υποστήριξε πως ο ανήλικος προσπάθησε να του πάρει το όπλο. 

«Του φώναζα να ανοίξει την πόρτα, για να του κάνουμε έλεγχο, είχα βγάλει το πιστόλι μου γιατί δεν ήξερα ποιος βρισκόταν στο εσωτερικό του οχήματος και αν φέρει όπλο. Όταν άνοιξα την πόρτα του αυτοκινήτου, επιχείρησε να μου αρπάξει το πιστόλι. Όταν αντιλήφθηκα την πρόθεσή του, τράβηξα το πιστόλι και τότε άκουσα τον κρότο, πάγωσα».

«Ήταν εν ψυχρώ δολοφονία» λένε οι συγγενείς του 17χρονου

Σύμφωνα με τους συγγενείς του άτυχου 17χρονου, ήταν «εν ψυχρώ δολοφονία». Ο θείος του ξεσπά μπροστά στην κάμερα. 

«Ερχόταν σε μένα για τον γλιτώσω, για να πει ''θείο βοήθεια''. Του χτυπάει ο αστυνομικός την πόρτα, το παράθυρο, με το όπλο στο χέρι και με το που ανοίγει το παιδί τον χτυπάει κλωτσιά στα πόδια και στα πλευρά και από εκεί τον πυροβολεί. Στο σαγόνι» υποστήριξε ο θείος του ανήλικου. 

Ο αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικγένεια του 17χρονου. «Οι συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε το θλιβερό περιστατικό, είναι υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες Αρχές» δήλωσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο, ενώ προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και έτσι ακινητοποιήθηκε.

Βοιωτία: «Είναι σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση» 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του αστυνομικού, Αλέξη Κούγια, ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι δεν πυροβόλησε.

«Υπήρξε σωματική επαφή με τον 17χρονο μετά την πολύωρη καταδίωξη. Είναι ένας οικογενειάρχης με τρία παιδιά με σύζυγο εκπαιδευτικό. Είναι συγκλονισμένος. Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση» ανέφερε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top