Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που το αεροσκάφος πέφτει στη θάλασσα στα Χανιά

«Αποπροσανατολίστηκαν και έπεσαν στη θάλασσα» - Τα αίτια της τραγωδίας

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο του αεροσκάφους που κατέπεσε στη θάλασσα στα Χανιά / Βίντεο Μega

Βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση του ανεμόπτερου που στοίχισε τη ζωή στους δύο επιβαίνοντες στα Χανιά το βράδυ της Πέμπτης έρχεται στο φως.

Χανιά: «Έκοψα τους ιμάντες με μαχαίρι, ο ένας πιλότος είχε χτυπήματα»

Στο συγκεκριμένο βίντεο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής που έδωσε στη δημοσιότητα το Live News, φαίνεται το μοιραίο αεροσκάφος αρχικά να πηγαίνει σωστά στην πορεία του προς Σούδα. Όμως στη συνέχεια, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, έκανε στροφή, πήρε κλίση και έπεσε στη θάλασσα.

Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά: «Τα θύματα ήταν δεμένα στα καθίσματά τους»

Χανιά: Βίντεο από την πτώση του αεροσκάφους

Στιγμιότυπο από το μοιραίο αεροσκάφος, λίγο πριν πέσει στη θάλασσα / Φωτογραφία Mega

Χανιά: «Αποπροσανατολίστηκαν και έπεσαν στη θάλασσα»

Απώλεια προσανατολισμού «βλέπουν» οι ειδικοί ως την αιτία του δυστυχήματος. Νόμιζαν ότι προσέγγιζαν τον αεροδιάδρομο, όμως στην πραγματικότητα, κατευθύνονταν προς τη θάλασσα. Ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα από πραγματογνώμονες για να δοθούν οι απαντήσεις.

«Είδαμε ότι έκανε στροφή κάποιο αεροσκάφος, ήρθε πολύ χαμηλά, πήρε πορεία προς αεροδρόμιο του Μάλεμε λοξά, κάτι το οποίο είναι ασυνήθιστο και πήρε πορεία προς την παραλία. Κατεβαινε σταθερά προς τα κάτω», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι το σχέδιο πτήσης έλεγε προσγείωση στο αεροδρόμιο Χανίων. Όμως κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, το οποίο τα βράδια είναι «τυφλό», χωρίς φωτισμό.

Οι ειδικοί δηλώνουν πως για να φτάσουμε σε μια αεροπορικη τραγωδία έχουν γίνει τουλάχιστον επτά διαδοχικές αστοχίες.

Η προσέγγιση προφανώς γίνεται νύχτα, με ένα αεροσκάφος που δεν έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό και με έναν χειριστή, ο οποίος επίσης μπορει να έχει μια γενική εκτίμηση, όμωε δεν έχει πιστοποίηση γνώσης για πτήση δι΄οργάνου. Όταν έχουμε ελιγμούς κτά τη διάρκεια της νύχτας και σε χαμηλό ύψος, τότε παρατηρείται μια απώλεια προσανατολισμού. Ο λαβύρινθος του εγκεφάλου απορρυθμίζεται κι ενώ το αεροσκάφος βρίσκεται σε μια μεγάλη κλήση, η αίσθηση του χειριστή είναι ότι πάει ευθεία και οριζόντια», υπογράμμισε ο κυβερνήτης Πολιτικής Αεροπορίας, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Κρήτη: Πώς έγινε η τραγωδία με την πτώση του αεροσκάφους

Οι δύο επιβαίνοντες του ανεμόπτερου που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Μάλεμε ανασύρθηκαν το βράδυ της Πέμπτης χωρίς τις αισθήσεις τους. 

Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά: «Τα θύματα ήταν δεμένα στα καθίσματά τους»

Μετά από μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, τους βρήκαν μέσα στο αεροσκάφος δεμένους με τις ζώνες στα καθίσματά τους. Τους δύο άνδρες παρέλαβε σκάφος του λιμενικού που τους μετέφερε στη στεριά. Από εκεί, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τους μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Ο χειριστής του μικρού ανεμόπτερου ήταν έμπειρος και πρόεδρος αερολέσχης. Μαζί με τον δεύτερο επιβαίνοντα είχαν ξεκινήσει από την Άπαιδα με προορισμό τα Χανιά. 

Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά

Η στιγμή που οι δύο επιβαίνοντες του μοιραίου αεροσκάφους ανασύρονται χωρίς τις αισθήσεις τους από τη θάλασσα / Φωτογραφίες flashnews.gr

Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά με δύο νεκρούς

Μικρό αεροσκάφος έπεσε στα Χανιά

Στις έρευνες  στη θαλάσσια περιοχή συμμετείχαν υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης ένα όχημα του λιμενικού από την ξηρά, ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, δύο κρουαζιερόπλοια και δύο αλιευτικά σκάφη. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 2 μποφόρ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top