Χανιά: «Έκοψα τους ιμάντες με μαχαίρι, ο ένας πιλότος είχε χτυπήματα»

Συγκλονίζει ο δύτης που απεγκλώβισε τους πιλότους από το αεροσκάφος

Τραγωδία στα Χανιά με δύο νεκρούς, μετά την πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους / Βίντεο από δελτίο ειδήσεων του Star

Νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως για την τραγωδία με το αεροπορικό δυστύχημα χθες στην Κρήτη όταν ένα μικρό αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα ανοιχτά του Μάλεμε. Οι δύο επιβαίνοντες, 61 και ένας 66 χρόνων, βρέθηκαν νεκροί και δεμένοι στα καθίσματα του μονοκινητήριου αεροσκάφους.

Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά: «Τα θύματα ήταν δεμένα στα καθίσματά τους»

Πρόκειται για τον πιλότο Θεόδωρο Πάντο, πρόεδρο της αερολέσχης Δυτικής Αττικής και τον συνεπιβάτη του, οι οποίοι δεν κατάφεραν να βγουν από το αεροσκάφος, πριν την πτώση, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο.

Χανιά αεροπορικό δυστύχημα

Ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους

Πτώση αεροσκάφους Χανιά: Συγκλονίζει η περιγραφή του δύτη που απεγκλώβισε τους πιλότους νεκρούς

Οι λεπτομέρειες για το θλιβερό συμβάν με το αεροσκάφος συγκλονίζουν και ο δύτης που κλήθηκε να σπεύσει στο σημείο του δυστυχήματος για να εντοπίσει και να απεγκλωβίσει τους επιβαίνοντες περιέγραψε τις δραματικές στιγμές. Σύμφωνα με όσα είπε, οι επιβαίνοντες φαίνεται να μην πρόλαβαν καν να κάνουν προσπάθεια να λυθούν από τις θέσεις τους.

Νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως για την τραγωδία με το αεροπορικό δυστύχημα χθες στην Κρήτη όταν ένα μικρό αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα ανοιχτά του Μάλεμε.

Νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως για την τραγωδία με το αεροπορικό δυστύχημα χθες στην Κρήτη όταν ένα μικρό αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα ανοιχτά του Μάλεμε.

Φωτογραφίες από το μονοκινητήριο αεροσκάφος που κατέπεσε στη θάλασσα του Μάλεμε / ΕΡΤ

«Το απόγευμα της Πέμπτης επικοινώνησαν μαζί μου από το λιμεναρχείο Χανίων και μου είπαν πως ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο είχε προσθαλασσώσει κάπου στην περιοχή του Μάλεμε. Έφυγα βιαστικά χωρίς να πάρω τον καταδυτικό εξοπλισμό μαζί μου, καθώς νόμιζα πως οι άνθρωποι είχαν μόλις εκδώσει SOS και πήγα για να τους προλάβω», είπε αρχικά ο κ. Παύλος Λυτινάκης.

Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη - Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες

«Όταν έφτασα στο σημείο διαπίστωσα πως το αεροσκάφος είχε ήδη βυθιστεί, με το λιμενικό σώμα αλλά και ιδιώτες να το αναζητούν. Ένας λιμενικός που είχε προλάβει να δει το φωτάκι του αεροσκάφους ήρθε στο σκάφος μας για να μας δείξει περίπου την περιοχή ώστε να βουτήξω στη θάλασσα ενώ ένα αλιευτικό με προβολείς μας φώτιζε το σημείο», συνέχισε τη συγκλονιστική περιγραφή ο δύτης στο cretapost.gr.

Πτώση αεροσκάφους Χανιά: «Ήταν δεμένοι, δεν έκαναν καμία προσπάθεια να βγουν»

Ο κ. Λυτινάκης έχοντας μία μάσκα και ένα μαχαίρι βούτηξε στα νερά για να εντοπίσει το αεροσκάφος. Τελικά το εντόπισε στα 2,5 με 3 μέτρα βάθους και διαπίστωσε πως οι άτυχοι επιβαίνοντες δεν είχαν καν χρόνο αντίδρασης καθώς βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματά τους.

«Το αεροσκάφος ήταν ανάποδα μέσα στο νερό, οι δύο άνδρες ήταν μέσα στο σκάφος και δεν είχαν κάνει καμία απολύτως προσπάθεια να λυθούν. Ήταν αρκετά χτυπημένο το αεροσκάφος από το μπροστινό του μέρος και λίγο συμπιεσμένη η καμπίνα του, όχι σε σημείο όμως να μην μπορεί να βγει κάποιος αν είχε τις αισθήσεις του. Όπως διαπίστωσα οι άνθρωποι δεν είχαν κάνει καμία απολύτως προσπάθεια για να λυθούν. Εγώ τους απεγκλώβισα κόβοντας τους ιμάντες με μαχαίρι μάλιστα το ένα πόδι του ενός είχε σφηνώσει στα πετάλ. Τους ανέσυρα και τους δύο και τους ανεβάσαμε στα πλωτά. Και οι δύο δυστυχώς ήταν νεκροί. Ο ένας είχε χτυπήσει και στο πρόσωπο», είπε ο δύτης.

Πτώση αεροσκάφους Χανιά

Χανιά: Βίντεο ντοκουμέντο με το αεροσκάφος πριν από την πτώση

Τα λεπτά λίγο πριν τη μοιραία πτώση του ιδιωτικού αεροσκάφους στη θάλασσα του Μάλεμε καταγράφονται σε βίντεο κλειστού κυκλώματος στην περιοχή του Ταυρωνίτη.

Στο βίντεο του flashnews.gr φαίνεται το αεροσκάφος να πετά σε πολύ χαμηλό ύψος, ενώ πλησίαζε προς την αερολέσχη, στο Μάλεμε.

To μοιραίο αεροσκάφος λίγο πριν την πτώση στη θάλασσα του Μάλεμε / flashnews.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top