Μενίδι: Βάρους 10 κιλών η βόμβα - «Αν έσκαγε, θα ισοπέδωνε σπίτια»

Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

Στην εξουδετέρωση ενός εμπρηστικού μηχανισμού προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής οι Αρχές, σε γειτονιά στην περιοχή του Μενιδίου. Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η βόμβα είχε βάρος 10 κιλών και ήταν τοποθετημένη μέσα σε κουβά. 

Μενίδι: Ελεγχόμενη έκρηξη σε εμπρηστικό μηχανισμό κοντά σε κατοικίες

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η βόμβα ήταν πολύ επικίνδυνη, καθώς αν δεν είχε σπεύσει κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, θα μπορούσε να είχε ισοπεδώσει σπίτια.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Το ερώτημα είναι ποιος ήταν ο στόχος. Ενδεικτικό είναι ότι σε κοντινό σπίτι μένει ένας αστυνομικός, ο οποίος είδε από τις κάμερες του σπιτιού του τον μηχανισμό και ενημέρωσε τις Αρχές. Στην ίδια περιοχή μένει και ένα άτομο που είχε απασχολήσει παλαιότερα την Αστυνομία για λαθρεμπόριο τσιγάρων. Αν και το άτομο αυτό φαίνεται να έχει μετακομίσει, στο σπίτι όπου διέμενε βρίσκεται πλέον μόνο η μητέρα του. 

Οι έρευνες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός έμοιαζε πολύ με εκείνον σε παρόμοια υπόθεση στον Ασπρόπυργο, όπου πριν από λίγους μήνες είχε σημειωθεί έκρηξη που είχε προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top