Συνελήφθησαν 21 Ιταλοί ακροδεξιοί στο «Ελ. Βενιζέλος»

«Αστακός» η Αθήνα για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία μελών της Χρυσής Αυγής

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Την ίδια ώρα, η αστυνομία συνέλαβε χθες στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» 21 Ιταλούς ακροδεξιούς που ήρθαν στη χώρα μας για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. 

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερωθεί πως 21 ακροδεξιοί είχαν σκοπό να έρθουν στην Ελλάδα αεροπορικώς από την Ιταλία για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα για τα δέκα χρόνια από τις δολοφονίες των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ΕΛ.ΑΣ. έδρασε αμέσως και με το που προσγειώθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος χθες το βράδυ τους συνέλαβε και τους οδήγησε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου και κρατούνται, ώστε να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας. 

ΕΛ.ΑΣ.: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας σήμερα στην Αθήνα

Την ίδια ώρα στο πόδι βρίσκονται πάνω από 3.000 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών εν όψει των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί σήμερα για τη συμπλήρωση των δέκα χρόνων από τις δολοφονίες των δύο μελών της Χρυσής Αυγής. 

Από χθες το βράδυ στη λεωφόρο Ηρακλείου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τα ξημερώματα έφτασε εκεί και ο «Αίαντας». Αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε κομβικά σημεία του Νέου Ηρακλείου για να κάνουν ελέγχους αν χρειαστεί και να επιτηρούν την περιοχή. 

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις για 24 ώρες, καθώς υπάρχει κίνδυνος για επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών οργανώσεων και κομμάτων και συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Ωστόσο τα μέλη των ακροδεξιών οργανώσεων έχουν προγραμματίσει κανονικά συγκεντρώσεις, αψηφώντας την απαγόρευση. 

Ηράκλειο: Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός του ΗΣΑΠ

Τέλος με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. στις 14:00 το μεσημέρι θα κλείσει ο σταθμός του ΗΣΑΠ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν, χωρίς να πραγματοποιούν στάση. 

Ο σταθμός θα επαναλειτουργήσει με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top