28η Οκτωβρίου: Ποιος είναι ο Ίκαρος που έσκισε τους αιθέρες στη Θεσσαλονίκη

«Είχα όνειρο από μικρός να γίνω πιλότος»

Μάγεψε μικρούς και μεγάλους με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς του πάνω από τη Θεσσαλονίκη ο Σμηναγός Χρήστος - Πάρις Χαρίτος με το F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ» στη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. 

Γεννημένος στη Λάρισα, είχε από μικρός όνειρο να γίνει πιλότος. «Έτυχε να μεγαλώσω στη Λάρισα, όπου είναι μια πόλη πολύ κοντά σε αεροδρόμιο με μαχητικά αεροσκάφη, οπότε ήμουν σε πιο στενή επαφή από μικρή ηλικία» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Κώστα Συμεωνίδη.

«Αισθάνθηκα μεγάλη τιμή να πετάξω πάνω από τη Θεσσαλονίκη και μπόρεσα να μοιραστώ και ένα μήνυμα με τον ελληνικό λαό» είπε. 

Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006 και το 2012, τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Έχει στο ενεργητικό του 1.600 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.300 στα F-16 και υπηρετεί στην 340 Μοίρα της Σούδας από το 2013, που έχει τον κωδικό «Αλεπού». 

«Μόνο οι ελεύθερες ψυχές κρατάνε ελεύθερες πατρίδες» - Συγκλόνισε ο πιλότος

Ο ίδιος νιώθει περήφανος που υπερασπίζεται καθημερινά τον ουρανό του Αιγαίου. «Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υπερασπίσουμε την εθνική και εδαφική μας ακεραιότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε: «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δίκια της και να αποτελεί παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή μας».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top