Αχαΐα: Οι αντιφάσεις για τον θάνατο των δύο νεκρών μωρών

Άλλα ισχυρίζεται η μητέρα, άλλα ο σύντροφός της

Σε ένα θρίλερ γεμάτο αντιφάσεις και θολά σημεία εξελίσσεται η υπόθεση με το θάνατο των δύο βρεφών στην Αχαΐα. Η 23χρονη μητέρα έχει περιγράψει  με διαφορετικό τρόπο τη βραδιά του θανάτου του ενός παιδιού από τον σύντροφό της, που ισχυρίζεται ότι ήταν παρών στο σπίτι. 

Αχαΐα: Τι έδειξε η ιστοπαθολογική εξέταση του 19 μηνών βρέφους

Το μυστήριο γύρω από τον θάνατο των δύο βρεφών στην Αχαΐα περιπλέκεται. Η 23χρονη Ειρήνη έχει δηλώσει ότι ήταν μόνη της το βράδυ που πέθανε η μικρή Ζωή - Ιωάννα και ότι τη βοήθησε μια γυναίκα.

«Κοιμόταν... Έκανε έναν παράξενο ήχο, φώναξα μια γυναίκα δίπλα, μου είπε ότι το παιδάκι φεύγει και καλέσαμε ασθενοφόρο. Ήταν βράδυ... Δίπλα μου ήταν... Πνιγόταν και έβγαζε... Δεν μπορώ να το εξηγήσω... Πήγαμε στο Κέντρο Υγείας Αχαΐας και μετά από μισή ώρα μας είπαν ότι το παιδί έφυγε», έχει ισχυριστεί η μητέρα.

Νεκρά μωρά Αχαΐα

Ωστόσο, ο σύντροφός της, μιλώντας στο Star και την Κωνσταντίνα Τσεγγενέ, έδωσε μια άλλη εκδοχή: υποστήριξε ότι ήταν μαζί της το βράδυ που «έφυγε» το μωρό.

Αχαΐα: «Το μωρό είχε μελανιάσει» - Ο σύντροφος της 23χρονης μιλά πρώτη φορά

«Εγώ έδωσα φως. Βλέπω το παιδί, ήταν μαύρα τα χειλάκια του και είχε βγει έξω η γλωσσούλα του... Εγώ της λέω "το μωρό γιατί μαύρισε;", λέει "δεν ξέρω". Μετά τηλεφώνησε στην αστυνομία και το ασθενοφόρο. Ήρθε μαζί και η ασφάλεια», υποστήριξε ο σύντροφος της μητέρας.

Κρίσιμες, πάντως, θεωρούνται από την εισαγγελία οι καταθέσεις παιδιάτρων, αλλά και οι μαρτυρίες της μητέρας, του συντρόφου της και της γιαγιάς των μωρών.

Mετά την εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Νίκου Νικολάου, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και είναι σε συνεχή επικοινωνία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Αχαΐα: Η καταγγελία για τη γιαγιά των μωρών

Η νεαρή μητέρα και τα αδέλφια της στο παρελθόν είχαν ζητήσει βοήθεια από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για κακοποιητικές συμπεριφορές.

«Είχαν πάει και είχαν καταγγείλλει τα ίδια τα παιδιά για τη φρίκη που περνούσαν. Αυτός ο Γολγοθάς συνεχίστηκε, μέχρι που ενημερωθήκαμε από τη μητέρα. Μας είπε ότι χρειαζόταν βοήθεια για το παιδί της», δήλωσε στο Star ο πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Η γιαγιά από την άλλη δίνει τη δική της εκδοχή: «Με κατηγόρησαν ότι δεν ήμουν δίπλα της, ότι την παρατούσα... Δεν ισχύει, όχι... Δεν ξέρω πού να πάω, πού να γείρω και ποιον να πιστέψω..», υποστήριξε στο Star.

Αύριο, Σάββατο, η 23χρονη μητέρα θα δώσει κατάθεση σε αστυνομικό τμήμα της Πελοποννήσου.

Αχαΐα: Λοίμωξη του αναπνευστικού έδειξαν οι τοξικολογικές του βρέφους

Μετά από 15 μήνες, μόλις πριν από λίγες ημέρες παραδόθηκαν τα αποτελέσματα της ιστοπαθολογικής εξέτασης του 19 ημερών βρέφους. Τα αποτελέσματα «φωτογραφίζουν» λοίμωξη του αναπνευστικού, κάτι που θα μπορούσε να υποδεικνύει παραμέληση.

Τα αποτελέσματα βρίσκονται στα χέρια του ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση, ο οποίος διενεργησε και την νεκροψία νεκροτομή του βρέφους που έφυγε από την ζωή τον Ιούνιο του 2022. 

Επίσης, οι τοξικολογικές εξετασεις είναι καθαρές και τώρα αναμένεται ο μοριακός έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει γεννετική προδιάθεση.

Σε ό,τι αφορά την προκαταρκτική εξέταση που έχει διατάξει η Εισαγγελία Εφετών Πάτρας για την υπόθεση, ήδη συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία των ιατρικών φακέλων των δύο βρεφών από τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκαν.
 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top