Κακοκαιρία: Έσπασε φράγμα στο Κιλελέρ - Εκκενώνονται 11 χωριά στη Λάρισα

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω πλημμυρών

Δύσκολη νύχτα στον Βόλο λόγω της κακοκαιρίας Elias / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δύσκολες ώρες περνάει ξανά η Θεσσαλία, που πνίγεται για ακόμη μια λόγω της κακοκαιρίας. Η κατάσταση σε Λάρισα και Καρδίτσα είναι δραματική, με τις εκκενώσεις οικισμών να είναι απανωτές. Την ίδια ώρα έχει σημάνει συναγερμός στο Κιλελέρ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες έσπασε το φράγμα του Γκουσμπασανιώτη. Μεγάλα προβλήματα καταγράφονται στο οδικό δίκτυο των περιοχών που είχαν πληγεί ξανά από την κακοκαιρία πριν 20 μέρες.

Κακοκαιρία Elias: Νύχτα αγωνίας στον Βόλο - Πολίτες είναι εγκλωβισμένοι

Εντολή εκκένωσης 11 χωριών της Λάρισας δόθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με τα καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία να είναι ξανά σε μεγάλη έξαρση. Συγκεκριμένα, λόγω πλημμυρικών φαινομένων εκκενώνονται οι περιοχές:

  1. Ανωχώρι
  2. Κατωχώρι
  3. Βασιλή
  4. Υπέρεια
  5. Μικρό Ευύδριο
  6. Μεγάλο Ευύδριο
  7. Πυργάκια
  8. Πολυνέρι
  9. Σταυρός προς Φάρσαλα

 

 

Νωρίτερα, με μήνυμα μέσω του 112 δόθηκε εντολή στους κατοίκους των περιοχών Αρμένι και Νίκη Λάρισας να απομακρυνθούν προς Λάρισα λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αρμένι και Νίκη απομακρυνθείτε προς Λάρισα μέσω Π.Ε.Ο Λάρισας - Βόλου λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και στους  κατοίκους Παλαμά Καρδίτσας προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων. 

Κακοκαιρία Elias: Έσπασε φράγμα στο Κιλελέρ - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα σημειώνονται λόγω της κακοκαιρίας στον δρόμο από Χάλκη προς Πλατύκαμπο, ενώ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και το χωριό Σωτήριο το οποίο έχει για μια ακόμη φορά εκκενωθεί και από τους 200 περίπου κατοίκους.

Στον δήμο Κιλελέρ, σύμφωνα με πληροφορίες έσπασε το φράγμα του Γκουσμπασανιώτη και απειλεί τα χωριά Χάλκη και Πλατύκαμπος ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο Πλατυκάμπου-Χάλκης.

Από το απόγευμα της Τετάρτης υπάρχουν νέες διακοπές ηλεκτροδότησης σε χωριά κοντά στην πόλη . Χωρίς ρεύμα είναι το χωριό Νέο Περιβόλι του δήμου Κιλελέρ, ο οικισμός Αναγέννηση της τοπικής κοινότητας Μελίας στον δήμο Κιλελέρ και η Δήμητρα του δήμου Αγιάς.

Αρκετοί δρόμοι είναι αποκλεισμένοι σε όλη το νομό Λάρισας, αλλά και της Μαγνησίας.

Ειδικότερα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα (έντονη βροχόπτωση και μεγάλος όγκος νερού), έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων:

  • στην Π.Ε.Ο. Λάρισας - Βόλου από τον Κόμβο 304 ΠΕΒ μέχρι την πόλη του Βόλου σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας (προς Βόλο & προς Λάρισα).
  • στην Ε.Ο. Βόλου - Φαρσάλων από τη θέση «Κόκκινος» μέχρι τις Μικροθήβες σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας (προς Μικροθήβες & προς Βόλο).

Την ίδια στιγμή, τα παρακάρλια χωριά αντιμετωπίζουν κίνδυνο να πλημμυρίσουν εκ νέου. Μήνυμα του 112 εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους στο Σωτήριο όπου έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση όπως και στο Αρμένιο.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω δυσμενών καιρικών φαινόμενων, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  1. Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας - Φαρσάλων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ. 8+000) έως τα Φάρσαλα.
  2. Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Φαρσάλων -Βόλου, από τα Φάρσαλα έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων.

Εξαιρούνται:

  • Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας.
  • Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top