Κακοκαιρία Elias: Νύχτα αγωνίας στον Βόλο - Πολίτες είναι εγκλωβισμένοι

Εκκενώσεις σε Καρδίτσα και Φθιώτιδα - Δραματικό μήνυμα Μπέου

Δραματικές ώρες στον Βόλο λόγω της κακοκαιρίας Elias / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δραματική είναι η κατάσταση στον Βόλο που δοκιμάζεται απόψε από την κακοκαιρία Elias. Ισχυρά καιρικά φαινόμενα πλήττουν την περιοχή και γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού πολιτών. Την ίδια ώρα, το 112 ήχησε σε Καρδίτσα και Φθιώτιδα για εκκενώσεις οικισμών.

Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Elias - Οι «κόκκινες» περιοχές

Δύσκολη είναι η νύχτα στον Βόλο, με ισχυρές καταιγίδες να βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη που έχει βυθιστεί στο σκοτάδι. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους, με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες πολίτες που καλούν την πυροσβεστική για βοήθεια.

Κακοκαιρία Elias: Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο - Κλειστά τα σχολεία

Κακοκαιρία στον Βόλο

Πλημμύρες στον Βόλο

Ακόμα μία δύσκολη νύχτα στον Βόλο που έχει πλημμυρίσει από τις καταιγίδες / Φωτογραφίες Eurokinissi (Βασίλης Οικονόμου)

Κακοκαιρία Βόλος

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας «έσπασε» στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ και στο ύψος της οδού Ζάχου με Λόρδου Βύρωνος, προκαλώντας νέα προβλήματα στον Βόλο.

Κακοκαιρία Elias: Δραματικό μήνυμα Μπέου για τον Βόλο - «Χειρότερη από τον Daniel»

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Βόλου, σε μήνυμά του μέσα από το αυτοκίνητο ενώ η κακοκαιρία Elias βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είπε ότι τα φαινόμενα είναι πιο σφοδρά από εκείνα της κακοκαιρίας Daniel και κάλεσε τους πολίτες να ανέβουν σε ψηλούς ορόφους για να προστατευθούν.

«Αυτή η καταρρακτώδης βροχή είναι μεγαλύτερη από τις 6 Σεπτεμβρίου. Κόπηκε ο δρόμος στη μέση στην Παιδόπολη της Αγριάς. Πλημμύρες παντού. Αν συνεχίσει έτσι θα σπάσει ο Κραυσίδωνας σε λίγα λεπτά. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε υψηλότερους ορόφους. Αν χρειαστείτε βοήθεια καλέστε στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δε μπορώ να καταλάβω τι οργή είναι αυτή από τη φύση. Προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα. Μείνετε ψηλά. Μην κυκλοφορείτε».

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα του 112 για εκκενώσεις σε Φθιώτιδα και Καρδίτσα

Ξύπνησαν μνήμες από την κακοκαιρία Daniel στον Παλαμά Καρδίτσας, αφού ήχησε ξανά το 112 για εκκένωση του Αμπελώνα Παλαμά: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Αμπελώνα δήμου Παλαμά απομακρυνθείτε προς Ιτέα λόγω πλημμυρικών φαινομένων».

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 και για εκκένωση των οικισμών Πετρίλια και Σοφιάδα στη Φθιώτιδα προς Νέο Μοναστήρι.

 

 

Κακοκαιρία Elias: Απαγόρευση κυκλοφορίας και κλειστά σχολεία στον Βόλο

Το απόγευμα της Τετάρτης ήχησε το 112 στην πόλη, το οποίο ανέφερε ότι με εντολή της αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στην περιοχή λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Λίγο αργότερα, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ανακοίνωσε ότι τα σχολεία όλων των σχολικών βαθμίδων στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευής εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Κακοκαιρία Elias: Σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Ηδη έχει διακοπεί η κίνηση στον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο, όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παρακάρλιας περιοχής από τον Ριζόμυλο προς τα Κανάλια. Μέσα στην πόλη του Βόλου έχει ανέβει και πάλι επικίνδυνα η στάθμη στον χείμαρρο Κραυσίδωνα, ενώ πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Αγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από το Πήλιο .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top