Κακοκαιρία Elias: Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο - Κλειστά τα σχολεία

Εκκενώθηκε χωριό στη Λάρισα λόγω πλημμυρικών φαινομένων

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο και εκκένωση χωριού στη Λάρισα λόγω της κακοκαιρίας Elias / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δοκιμάζεται ξανά η Θεσσαλία με την κακοκαιρία Elias, αφού τις τελευταίες ώρες τα φαινόμενα είναι έντονα. Το απόγευμα της Τετάρτης αποφασίστηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο με μήνυμα από το 112. Νωρίτερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης χωριού στη Λάρισα. Σοβαρά προβλήματα και ζημιές καταγράφονται και στη βόρεια Εύβοια. 

Κακοκαιρία Elias: Καταστροφές στην Εύβοια, 112 στη Λάρισα

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι του Βόλου, που είναι ξανά αντιμέτωποι με την κακοκαιρία. Όπως αναφέρει, με εντολή της αστυνομίας, απαγορεύεται η κυκλοφορία στην περιοχή λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων:

 

Την ίδια ώρα, με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Βόλο θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή, λόγω της κακοκαιρίας.

Κακοκαιρία Elias: Εκκενώθηκε χωριό στη Λάρισα λόγω πλημμυρικών φαινομένων

Νωρίτερα, το 112 ήχησε ξανά στη Λάρισα δίνοντας εντολή για εκκένωση του χωριού Σωτήριο προς Λάρισα.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σωτήριο απομακρυνθείτε προς Λάρισα μέσω Π.Ε.Ο Λάρισας - Βόλου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων», ανέφερε το μήνυμα του 112.


Κακοκαιρία Elias: Δοκιμάζεται από τις καταιγίδες η Εύβοια

Η Εύβοια δοκιμάζεται από τις πρώτες πρωινές ώρες, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Έχει κομμένο τον κεντρικό οδικό άξονα από τη Νότιο προς τη Βόρεια Εύβοια λόγω κατολίσθησης στην περιοχή Δερβένι με τα μηχανήματα να εργάζονται πυρετωδώς για να απομακρύνουν τα μπάζα όμως στην περιοχή έχει κυριολεκτικά συγκεντρωθεί ένα ολόκληρο βουνό. 

Επίσης, πολλές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ, βυθίζοντας στο σκοτάδι ολόκληρες περιοχές, αλλά και χωρίς νερό, ενώ η κυκλοφορία ακόμη και μέσα στα χωριά είναι πλέον επικίνδυνη. 

Πλημμύρες στην Εύβοια

Η βόρεια Εύβοια είναι αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων / Φωτογραφίες Eurokinissi (eviathema.gr)

Πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια

Στην Βόρειο Εύβοια, στο Πευκί, την Ιστιαία και τις Ροβιές έχει μεταβεί ακτοπλοϊκά από την Γλύφα και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας για να συντονίσει από κοντά την παρέμβαση των δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μετεωρολογικός σταθμός στην Ιστιαία έχει καταγράψει ότι έπεσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες 210 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα.

Στις Ροβιές οι κάτοικοι μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή καθώς μέσα στο χωριό πέρασαν 4 χείμαρροι που απλώθηκαν σε ολόκληρο το χωριό προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές.

Κακοκαιρία Elias: Έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Σε ποιες περιοχές

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Στερεά (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και τα βορειότερα τμήματα της Βοιωτίας), τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και νότια), τις Σποράδες και την Εύβοια (κεντρική και βόρεια).

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις πρωινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top