Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Elias - Οι «κόκκινες» περιοχές

Έντονα καιρικά φαινόμενα και την Πέμπτη

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας Elias τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Έντονα καιρικά φαινόμενα λόγω της κακοκαιρίας Elias αναμένονται και τις επόμενες ώρες σε μεγάλο μέρος της χώρας, την ώρα που Θεσσαλία και Εύβοια είναι αντιμέτωπες με μεγάλες πλημμυρες.

Κακοκαιρία Elias: Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο - Κλειστά τα σχολεία

Σύμφωνα με την πρόγνωση του διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, απόψε τα φαινόμενα υποχωρούν στην Εύβοια και εστιάζουν στη Μαγνησία: 

Κακοκαιρία Elias: Καταστροφές στην Εύβοια, 112 στη Λάρισα

«Ο κύριος όγκος των καταιγίδων αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε περιοχές της Μαγνησίας και κατευθύνεται στον Βόλο», τόνισε ο κ. Κολυδάς και πρόσθεσε: 

Τις επόμενες ώρες θα επηρεαστούν Πήλιο και Βόλος. Έχει ηρεμήσει στην Εύβοια, τη Λαμία και τον Σπερχειό. Το βάρος πέφτει στη Μαγνησία.

«Την Πέμπτη το πρωί η ατμόσφαιρα γίνεται πιο ευσταθής. Συνεχίζεται η ένταση στο Πήλιο. Ίσως σήμερα το βράδυ έχουμε κάποιες μπόρες από τον Σαρωνικό. Η κατάσταση βελτιώνεται από το βράδυ της Πέμπτης».

Τέλος, εξηγώντας το φαινόμενο με τον μεγάλο αριθμό κεραυνών που «έπεσαν» τις τελευταίες ώρες, επεσήμανε: «Επειδή η ατμόσφαιρα είναι κρύα πάνω και ζεστή κάτω, οι κεραυνοί διαχέονται στην ατμόσφαιρα, γι΄αυτό και ακουγόνταν δύο αντιχήσεις».

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Δευτέρα επικαιροποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Σήμερα Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες ξέσπασαν στη Στερεά (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και τα βορειότερα τμήματα της Βοιωτίας), τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και νότια), τις Σποράδες και την Εύβοια (κεντρική και βόρεια).

Αύριο Πέμπτη (28-09-2023) αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως τις πρωινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Κακοκαιρία Elias: Πού έριξε την περισσότερη βροχή

Σύμφωνα με το meteo, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν σε Θεσσαλία και Στερεά . 

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στη Βατερή (260 χιλιοστά), στην Ιστιαία (226 χιλιοστά) και στη Μακρυκάπα (203 χιλιοστά). 

Πού έβρεξε περισσότερο την Τετάρτη 27/09

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top