Εμπορία βρεφών στα Χανιά: «Για κάθε παιδί δίνουν 25.000 ευρώ στο χέρι»

Όσα αποκάλυψε η παρένθετη μητέρα που γέννησε δύο μωρά έναντι 50.000 ευρώ

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος εμπορίας βρεφών στα Χανιά. Τα φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διώκονται με βαρύτατες κατηγορίες, όπως εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ' επάγγελμα και ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις. 

Χανιά: Έρευνα για παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχουν εντοπιστεί συνολικά 71 γυναίκες από τις οποίες έχουν αφαιρεθεί ωάρια και 98 «παρένθετες» μητέρες, θύματα εμπορίας ανθρώπων. 

Πώς δρούσε το παράνομο κύκλωμα

Οι γυναίκες κυοφορούσαν ως «παρένθετες μητέρες» έναντι αμοιβής και γίνονταν αντικείμενο εκμετάλλευσης. Το διάστημα που έμεναν στα Χανιά, τους έδιναν περίπου 200 ευρώ τον μήνα για να ζήσουν και τις στοίβαζαν σε διαμερίσματα για να τις κρατούν σε «ελεγχόμενο» περιβάλλον. 

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κέρδιζαν ακόμα και 120.000 ευρώ ανά παράνομη γέννα, ενώ σε περιπτώσεις όπου η χώρα καταγωγής των υποψήφιων γονέων δεν επιτρέπει τις γεννήσεις μέσω παρένθετης μητέρας, το κύκλωμα φέρεται επίσης να κατήρτιζε εικονικά μισθωτήρια που εμφάνιζαν τους παραγγέλοντες γονείς ή τις κυοφόρους ως κατοίκους της ελληνικής επικράτειας.

«Δεν τα έβγαζα πέρα, γι' αυτό έγινα παρένθετη μητέρα»

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», γυναίκα που έλαβε 50.000 ευρώ για δύο γέννες, αναφέρει ότι περιμένει να κληθεί να καταθέσει για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Με σύστησε κάποιος και έτσι με βρήκαν. Έμενα σε σπίτι στα Χανιά και ήταν όλα πληρωμένα. Δεν τα έβγαζα πέρα και για αυτό έγινα παρένθετη μητέρα» αποκάλυψε η ίδια, προσθέτοντας ότι ο άνδρας της είχε αφήσει χρέη. «Για ένα παιδί δίνουν 25.000 ευρώ. Μου τα έδωσαν στο χέρι» πρόσθεσε. 

Μάλιστα η 42χρονη γυναίκα ανέφερε ότι είχε δει μόλις δύο φορές τα ζευγάρια που θα γίνονταν γονείς μέσω εκείνης, με τη νομοθεσία περί παρένθετης μητρότητας να ορίζει πως οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι η παρένθετη μητέρα και να την έχουν εγκρίνει. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top