Θεσσαλονίκη: «Ξέχασαν τον 9χρονο στο σχολικό. Δεν είχε ούτε νερό»

Τι είπε η γιαγιά του 9χρονου ΑμεΑ - Δίωξη στον οδηγό και τη συνοδό

Τι είπε η γιαγιά του 9χρονου - Βίντεο από ΑΝΤ1 

Ένα παιδί 9 ετών με κινητικά προβλήματα παρέμεινε χθες ολομόναχο μέσα σε σχολικό λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη. Όπως φαίνεται το είχαν ξεχάσει και δεν αποβιβάστηκε μαζί με τα άλλα παιδιά. Σύμφωνα με τη γιαγιά του παιδιού, ο 9χρονος είχε μείνει δεμένος στο κάθισμα και ήταν πολύ τρομαγμένος.

Ξέχασαν 9χρονο ΑμεΑ μέσα σε σχολικό στη Θεσσαλονίκη

Την υπόθεση κατήγγειλε συγγενικό πρόσωπο του ανήλικου και με τη διαδικασία του αυτόφωρου συνελήφθησαν ο οδηγός του λεωφορείου και μία συνοδός. 

Όπως ανέφερε η γιαγιά του 9χρονου παιδιού στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1, «ξέχασαν το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο. Εγώ από την κόρη μου το έμαθα. Χάλια ήταν, χάλια ήταν όλη τη νύχτα μέχρι τα μεσάνυχτα. Και το παιδάκι ήταν πολύ φοβισμένο. Δεν είχε ούτε νερό, αφυδάτωση έπαθε, έχει και αυτισμό, τυραννήθηκε πολύ. Το παιδί δε μιλάει, πού και πού καμιά λέξη λέει και είναι δύσκολα».

Μάλιστα, η ίδια ισχυρίζεται ότι «το παιδί ήταν δεμένο στο κάθισμα και ήταν πολύ τρομαγμένο. Ήταν πολύ κουρασμένο γιατί είχε τόσες ώρες μόνο του μέσα στο λεωφορείο».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 9χρονος επρόκειτο να παρακολουθήσει απογευματινό πρόγραμμα σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Έτσι, επιβιβάστηκε στο λεωφορείο, από το σπίτι του, στο οποίο βρίσκονταν κι άλλα παιδιά που παρακολουθούν μαζί το πρόγραμμα.

Όταν έφτασαν στο ΚΔΑΠ, όλα τα παιδιά, εκτός από τον 9χρονο αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο, χωρίς κανένας να αντιληφθεί την απουσία του. Ο οδηγός της επόμενης βάρδιας ήταν εκείνος που, αργότερα βρήκε το αγοράκι μέσα στο λεωφορείο ολομόναχο, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον 42χρονο οδηγό και την 23χρονη συνοδό.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top