Ξέχασαν 9χρονο ΑμεΑ μέσα σε σχολικό στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν ο οδηγός του λεωφορείου και η συνοδός

Και ένας πατέρας είχε ξεχάσει πριν από λίγο καιρό το παιδί του στο αμάξι στο Μεσολόγγι / Βίντεο αρχείου από Ant1

Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, όπου ένα παιδί 9 ετών με προβλήματα αναπηρίας έμεινε μόνο του μέσα σε σχολικό λεωφορείο, αφού ξέχασαν να το αποβιβάσουν.

Ηλεία: Άφησαν το παιδί τους μόνο στο αυτοκίνητο και πήγαν για ψώνια

Επειτα από καταγγελία συγγενικού προσώπου του ανήλικου, συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία δύο άτομα, ο 42χρονος οδηγός του λεωφορείου και μία 23χρονη συνοδός.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 9χρονος επρόκειτο να παρακολουθήσει απογευματινό πρόγραμμα σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και γι' αυτόν τον λόγο επιβιβάστηκε στο λεωφορείο από το σπίτι του. Στο ίδιο όχημα βρίσκονταν κι άλλα παιδιά που παρακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα.

Εύβοια: «Φωνάξτε τη μαμά μου… σκάω»

Φτάνοντας στο ΚΔΑΠ, τα παιδιά αποβιβάστηκαν κανονικά από το λεωφορείο, εκτός από τον 9χρονο, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από κανέναν. Ο οδηγός της επόμενης βάρδιας διαπίστωσε ότι το παιδί είχε εγκαταλειφθεί εντός του λεωφορείου.

Χανιά: Πώς οι αστυνομικοί έσωσαν το βρέφος που άφησαν οι γονείς στο αμάξι

Μετά την καταγγελία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης συνέλαβε τον 42χρονο οδηγό και την 23χρονη συνοδό.

Tους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top