Λάρισα: Αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ στον δήμο Αγιάς

Αποκλεισμένα παραμένουν πολλά χωριά και οικισμοί του δήμου Αγιάς

Ολοκληρωτική καταστροφή στη Θεσσαλία: Ντόμινο ελλείψεων και ανατιμήσεων στα τρόφιμα / Βίντεο από OPEN

Αποκλεισμένα παραμένουν πολλά χωριά και οικισμοί στον Δήμο Αγιάς στη Λάρισα, μετά την κακοκαιρία Daniel, με τους κατοίκους σε απόγνωση και τα ράφια στα σούπερ μάρκετ να αδειάζουν.

Κακοκαιρία: Τα προϊόντα του θεσσαλικού κάμπου που αναμένεται να ακριβύνουν

Ο δήμος είναι αποκομμένος, όπως αναφέρει το choraagia.gr και τα προβλήματα πάρα πολλά.

Κακοκαιρία: Τα προϊόντα του θεσσαλικού κάμπου που αναμένεται να ακριβύνουν

Η τροφοδοσία είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Τα ράφια στα σούπερ μάρκετ είναι σχεδόν άδεια σε βασικά προ­ϊόντα, διατροφικά και υγιεινής. Εμφιαλωμένο νερό δεν υπάρχει πουθενά, γαλακτοκομικά, όσπρια, μακαρόνια, αλεύρι, είναι είδη σε ανεπάρ­κεια. Τα μανάβικα είναι άδεια.

Αποκλεισμένα παραμένουν πολλά χωριά και οικισμοί στον Δήμο Αγιάς, στη Λάρισα, μετά την κακοκαιρία Daniel, με τους κατοίκους σε απόγνωση και τα ράφια στα σούπερ μάρκετ να αδειάζουν.

Αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ – μάρκετ σε οικισμούς στον Δήμο Αγιάς / choraagia.gr

Από χθες το πρωί τα πρατήρια υγρών καυσίμων ξέμειναν από πε­τρέλαιο κίνησης, ενώ η βενζίνη ως το βράδυ είχε τελειώσει κι αυτή. Στα φαρμακεία υπάρχει επίσης πρόβλημα με τη μεταφορά σκευασμάτων από τη φαρμακαποθήκη της Λάρισας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το μεγαλύτερο από όλα τα προβλήματα, είναι οι επιβεβλημένες με­τακινήσεις των αιμοκαθαιρόμενων στα νοσοκομεία της Λάρισας, τα προγραμματισμένα ραντεβού ασθενών, και τα απρόοπτα περιστατικά υγείας για τα οποία πρέπει να γίνει διακομιδή στην Λάρισα.

Ο Δήμος Αγιάς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Παρά τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αγιά – Λάρισα, σας γνωρίζουμε ότι αυτό έως και τώρα δεν κατέστη δυνατό.

Μετά και τη χθεσινή ενημέρωση, ότι έχει κλείσει και η μοναδική πρόσβαση στην Λάρισα, η οποία γινόταν μέσω του αναχώμα­τος της Κάρλας, ο δήμος Αγιάς, προκειμένου να εξυπηρετούνται μόνο πολύ έκτακτα περιστατικά, όπως η μεταφορά ασθενών, φαρμάκων, κλπ., ενημερώνει ότι η προσπέλαση του επικίνδυνου σημείου του οδο­στρώματος στο ύψος του Ελευθερίου θα γίνεται με την χρήση βαρέως οχήματος του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Αγιάς ή ιδιωτικού γεωργικού ελκυστήρα, τους οποίους και ευχαριστούμε. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2494024513, 6947610090».

Εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Έρχεται «ντόμινο» ελλείψεων και ανατιμήσεων στην αγορά εξαιτίας των καταστροφών στη Θεσσαλία

Οι καταστροφές στη Θεσσαλία από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel αναμένεται να φέρουν «ντόμινο» ελλείψεων και ανατιμήσεων στην αγορά. 

Βασικά είδη που παρήγαγε ο κάμπος της Θεσσαλίας, όπως γάλα, κρέας, σιτηρά, όσπρια, οινοστάφυλα, αμύγδαλα, ακτινίδια, μήλα, λαχανικά, ζωοτροφές είτε καταστράφηκαν στα χωράφια ή στις αποθήκες είτε είναι αδύνατο να καλλιεργηθούν, αναφέρουν σε σχετικό δημοσίευμά τους «Τα Νέα».

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η Περιφέρεια Θεσσαλίας τροφοδοτούσε την εγχώρια κατανάλωση με:

  • το 43,5% των μήλων
  • το 63% των αχλαδιών
  • το 34% του σκληρού σιταριού για την παραγωγή ζυμαρικών
  • το 18,3% του βόειου κρέατος
  • το 10%της εγχώριας παραγωγής αγελαδινού γάλακτος της χώρας 
  • το 22% του πρόβειου 
  • και το 16,49% του γίδινου γάλακτος. 

Τώρα η ζήτηση αυτή θα πρέπει να καλυφθεί ακόμα και από το εξωτερικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top