Φωτιά Πάρνηθα: «Έβλεπα το σπίτι μου να καίγεται σε ζωντανή μετάδοση»

Στην καμένη γη της Πάρνηθας - Το παρόν… στάχτη, το μέλλον αβέβαιο

Οι αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα δε λένε να σταματήσουν, την ώρα που οι κάτοικοι μετρούν πληγές. Περισσότερα από 23 σπίτια έχουν υποστεί καταστροφές. Σε ορισμένα η ζημιά είναι ολική. Οι ιδιοκτήτες πλέον δεν έχουν που να μείνουν και αναζητούν μια στέγη σε συγγενικά πρόσωπα και φίλους. 

Φωτιά Πάρνηθα: Μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της Φυλής

Στην αυτοψία του Star στους ...μαύρους οικισμούς ,θα ακούσετε τις ιστορίες των ανθρώπων αυτών .

«Έλα  και πες μου αν στην πυρηνική καταστροφή θα ήταν χειρότερα. Προχώρα μέσα να δεις. Από εδώ μέχρι το παράθυρο ήταν η κουζίνα. Εδώ είχα έναν καναπέ. Έχει μείνει αυτό από έναν καναπέ ολόκληρο, το σιδεράκι κι εδώ επάνω ήταν το ντουλάπι και είχα πιάτα... Εδώ υπήρχε καμπινές , αυτό είναι το δωμάτιο του γιου μου. Και θα έρθει τώρα ο άλλος ο κύριος θα περάσει εδώ με τη γραβατούλα του και θα μου πει “ξέρεις κύριε είσαι εκτός σχεδίου δε δικαιούσαι τίποτα”. Ναι, είμαι εκτός σχεδίου γιατί μου παίρνεις ENΦΙΑ , γιατί μου πήρες 350.000 εφορία όταν το αγόρασα, γιατί μου πήρες 700 για ένσημα»

Ο κύριος Νίκος αγγίζει τα 80, δεν έχει πια ούτε τη δύναμη αλλά ούτε και τα χρήματα να το χτίσει ξανά και όπως είπε φοβάται ότι παρά την ολική καταστροφή δε θα πάρει ούτε αποζημίωση καθώς είναι εκτός σχεδίου. Προς το παρόν φιλοξενείται από την αδερφή του.

Σπίτια κουφάρια. Τα περισσότερα τα συναντάς στο βόρειο τμήμα του οικισμού της Αγίας Παρασκευής. Είναι αυτά που βρίσκονται δίπλα στο βουνό. Όπως και η περιουσία του κύριου Γιώργου.

«Ήταν τραγικό, το έβλεπα να καίγεται από την τηλεόραση σε ζωντανή μετάδοση. Ατομική ευθύνη όλων μας , είναι συνολικό το πρόβλημα. Όταν ήρθαμε εμείς εδώ το 1978 να χτίσουμε, ήταν το πρώτο σπίτι που έγινε. Μετά ήρθαν κι άλλοι κι άλλοι και έγινε μια τόσο άναρχη δόμηση. Ο καθένας έχτιζε όπου να ‘ναι. Η περιοχή έγινε χωματερή αυτοσχέδια, δεν υπήρχαν δρόμοι , έπρεπε να πετάξουμε , δεν έγινε έργο υποδομής μέχρι σήμερα, απορώ πως είχε σωθεί. Από τύχη ...Και από την αγάπη των ανθρώπων εδώ».

Ένα άλλο σπίτι που κάηκε ήταν επί 40 χρόνια η μόνιμη κατοικία του πεθερού του Παναγιώτη.Το χτίζανε με πολύ μεράκι μέχρι που ήρθε η φωτιά και τους τα κατέστρεψε όλα. Στον πρώτο όροφο του σπιτιού δεν έχει μείνει τίποτα απολύτως. Έχουν λιώσει μέχρι και τα σίδερα από το κρεβάτι, ενώ στο ισόγειο η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.

Σήμερα συνεχίστηκε η καταγραφή των ζημιών στους οικισμούς της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Ιωάννη Ρώσου.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top