Μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνονται οικισμοί - Μήνυμα του 112

Έκλεισε η Εγνατία Οδός - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη (video Open)  

Σε εξέλιξη είναι φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης

Ζάκυνθος: Οριοθετήθηκε η φωτιά - Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Γρήγορα η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα να σημάνει το 112 για τους κατοίκους στις περιοχές Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρό Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Εκκενώθηκαν Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα.

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη / Φωτογραφία evros24

 

Λίγο πριν τις 17.00 εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για την εκκένωση τεσσάρων περιοχών και συγκεκριμένα για το Λουτρό, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λουτρός Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

 

Μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Φωτογραφία evros24

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς. Στο σημείο επιχειρούν 135 πυροσβέστες, με τους 28 εξ αυτών να έχουν φτάσει στο σημείο αεροπορικώς από την Αττική, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα. Επίσης, στο σημείο επιχειρούν 31 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής και εννέα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Για να διευκολυνθεί το πυροσβεστικό έργο αλλά και λόγω των πυκνών καπνών, έκλεισε και η Εγνατία Οδός και στα 2 ρεύματα έως τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης. 

‘Όπως αναφέρει το evros-news.gr, η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς Αλεξανδρούπολη διεξάγεται από την Εθνική Οδό Φερών-Αλεξανδρούπολης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top