Κορωνοϊός: Έξαρση λόγω της Eris – Διπλασιάστηκαν οι νοσηλείες

Ποια είναι τα συμπτώματα της νέας υποπαραλλαγής

Κατακόρυφη αναμένεται να είναι η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σύμφωνα με τους ειδικούς. Η χαλαρότητα των διακοπών, ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου, αλλά και ο μεγάλος αριθμός των τουριστών στη χώρα μας είναι οι κύριες αιτίες που οδηγούν τους επιδημιολόγους στο συμπέρασμα πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα δούμε τα νοσοκομεία της χώρας γεμάτα. Η έξαρση των μολύνσεων αποδίδεται κυρίως στην υποπαραλλαγή Εris.   

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την Eris - «Πιθανή νέα δόση εμβολίου το φθινόπωρο»

Οι εικόνες χαλαρότητας από τα πανηγύρια του Αυγούστου ανησυχούν τους ειδικούς, οι οποίοι περιμένουν το επόμενο διάστημα πως ο κορωνοϊός και ιδιαίτερα η νέα υποπαραλλαγή Eris θα μας χορέψει για τα καλά. Ήδη από τις αρχές Ιουνίου υπάρχει κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων. 

Οι θάνατοι, οι διασωληνώσεις και οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί.   

Κορωνοϊός: Προβληματίζει η «Eris» - Φόβοι για εξάπλωση από Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ η «Eris» αντιπροσωπεύει το 11% των κρουσμάτων.  Ωστόσο το ποσοστό εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερο, καθώς ακόμα δεν έχουν γίνει οι γονιδιωματικοί έλεγχοι του Ιουλίου και του Αυγούστου.  Μέχρι στιγμής την πρωτιά κρατάει η Κρήτη. 

Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκαν οι νοσηλείες λόγω της Eris 

Η υποπαραλλαγή Eris είχε σαν συνέπεια τον διπλασιασμό των νοσηλειών. 

Κορωνοϊός: Αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών - Ανησυχία για την Eris

Μόλις τον Ιούλιο σε απλές κλίνες, στα νοσοκομεία της χώρας, είχαμε 250 ασθενείς με κορωνοϊό. Σχεδόν ένα μήνα μετά, μέχρι και την Δευτέρα 14 Αυγούστου - παραμονή Δεκαπενταύγουστου, είχαμε 508 ασθενείς. 

Κορωνοϊός: Προκαλεί μακροχρόνια δυσλειτουργία στην καρδιά

Από αυτούς οι 449 θεωρούνται επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι 59 ύποπτα, παρόλα αυτά παραμένουν για νοσηλεία. Επίσης 21 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ και έξι παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία.  

Κορωνοϊός: Τα συμπτώματα της Eris

Όπως εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνα η υποπαραλλαγή Eris έχει ήπια συμπτώματα, ωστόσο οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να είναι προσεκτικές και να τηρούν τα μέτρα προστασίας. 

Κορωνοϊός: Καλπάζει η «Ίρις» - Κατακόρυφη αύξηση των νοσηλειών

Τα συμπτώματα που εμφανίζει η Eris είναι πονοκέφαλος, βήχας, πονόλαιμος, μυαλγία και πυρετός για μία, το πολύ δύο μέρες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top