Ιός Δυτικού Νείλου: Σε κρίσιμη κατάσταση μια 72χρονη στη Λάρισα

Σε καραντίνα αιμοδοτικά η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μια 72χρονη γυναίκα που νοσεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου. 

Σύμφωνα με το kosmoslarissa.gr, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας μετά τη διάγνωση του κρούσματος, βρίσκεται σε καραντίνα αιμοδοτικά.

Ιός Δυτικού Νείλου: Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα νέα κρούσματα 

Μετά τον εντοπισμό του κρούσματος στη Λάρισα, ο ΕΟΔΥ ενημερώνει νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλίας αλλά και της Θεσσαλονίκης που είχαν πάρει αίμα από το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝ Λάρισας προκειμένου να προχωρήσουν σε ελέγχους των μονάδων αίματος και των παραγώγων τους.

Eιδικό αυτοκίνητο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μετέφερε δείγματα μονάδων αίματος και παραγώγων των τελευταίων δύο εβδομάδων για έλεγχο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ στο εξής όλοι όσοι αιμοδοτούν τόσο στο Γενικό όσο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα εξετάζονται για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι με λοίμωξη από ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα. 

Από την αρχή της περιόδου 2023, μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί συνολικά 11 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης, εκ των οποίων τα 10 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και ένα κρούσμα είχε ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχε εκδηλώσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top