Φωτιά Αρχαία Ολυμπία: Ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα τα 4 μέτωπα φωτιάς!  

Για εμπρησμό μιλάνε κάτοικοι και στελέχη της αυτοδιοίκησης

Τέσσερις φωτιές ξέσπασαν στην Ηλεία μέσα σε λίγες ώρες κατά μήκος του δρόμου που συνδέει τον Πύργο με την Αρχαία Ολυμπία, με αποτέλεσμα κάτοικοι και στελέχη της αυτοδιοίκησης να μιλούν για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.  

Φωτιά Ηλεία: Βελτιωμένη η κατάσταση αλλά υπάρχει ακόμα ενεργό μέτωπο

Στα κινητά των κατοίκων έφτασε μήνυμα απο το 112 να εκκενώσουν τις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα και να απομακρυνθούν προς την Αρχαία Ολυμπία.

Ταυτόχρονα σχεδόν εκδηλώθηκαν 4 φωτιές στην Αρχαία Ολυμπία

Ταυτόχρονα σχεδόν εκδηλώθηκαν 4 φωτιές στην Αρχαία Ολυμπία  

Ένας κάτοικος από το χωριό Παλαιοβαρβάσαινα χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο αφού στην προσπάθειά του να βοηθήσει στην κατάσβεση εισέπνευσε μεγάλη δόση καπνού. 

Κικίλιας : «Από ανθρώπινο χέρι οι περισσότερες φωτιές»

Λίγη ώρα αργότερα ένα νέο μέτωπο ξεσπά στην Αρχαία Ολυμπία.

«Δώσαμε μεγάλη μάχη και τα παιδιά της πυροσβεστικής και τα εναέρια μέσα. Είχαμε δύο μέτωπα, με πέντε λεπτά απόκλιση η μία από την άλλη. Μία νότια και μία από την άλλη μεριά του χωριού. Έχει αέρα αλλά μας ευνοεί να μην φτάσει η φωτιά στο χωριό» δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Παλαιοβαρβάσαινας Γιώργος Πολιτικός, ο οποίος στο ερώτημα «θεωρείτε ότι είναι εμπρησμός τα δύο αυτά μέτωπα;» η απάντηση ήταν: «Ξεκάθαρα». 

Για ώρα η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση με την αγωνία να κορυφώνεται για να μην επεκταθεί  προς τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στην περιοχή, τον οικισμό της Αρχαίας Ολυμπίας και στον αρχαιολογικό χώρο

«Κάτω στον δρόμο τη βάλανε. Πέσανε και οι δύο μαζί. Κι ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει γιατί έχει αέρα» τόνισε από την πλευρά του κάτοικος της περιοχής.    

Για εμπρησμό κάνουν λόγο οι κάτοικοι της Αρχαίας Ολυμπίας και στελέχη της Αυτοδιοίκησης  

«Δεν ξέρω πόσο τυχαίο είναι αυτό. Στο ίδιο σημείο πριν μέρες είχαμε πάλι ενάρξεις πυρκαγιάς. Εκφράζω ανησυχίες»  δήλωσε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν συνδέονται και με τις πυρκαγιές στις Καρούτες και τη Βαρβάσαινα». 

Η δήλωση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου  

Στον εισαγγελέα ο εμπρηστής για τη φωτιά στη Μεσσηνία 

«Είναι βαλτή γιατί είναι από τον δρόμο, σας το λέω σίγουρα. Τουλάχιστον σώθηκε η Αρχαία Ολυμπία, αλλά ακόμα δεν έχουμε τελειώσει» δηλώνει κάτοικος της περιοχής, ενώ ένας άλλος υποστηρίζει: «Εννοείται ότι είμαστε στόχος. Μεγάλο πρόβλημα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top