Κηδεία πιλότου: Αποχώρησε η έγκυος σύζυγός του - Η επιθυμία της οικογένειας

Θρήνος για τον κυβερνήτη του Canadair Χρήστο Μουλά

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν το πρωί της Παρασκευής τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, όταν έπεσε με το Canadair σε χαράδρα στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στην Κάρυστο.

Νωρίτερα η σύζυγός του, η οποία διανύει τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της, αποχώρησε καθώς ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά και ο γιατρός της τη συμβούλευσε να φύγει από την κηδεία. 

Canadair: Σπαραγμός στην κηδεία του Σμηναγού Χρήστου Μουλά

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου στο Γαβαλοχώρι Χανίων, τόπο καταγωγής του ήρωα πιλότου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, επιθυμία της οικογένειας ήταν να μη βρίσκονται φωτογράφοι στο εσωτερικό του ναού. Παράλληλα, ζήτησαν από τους συγκεντρωμένους να σεβαστούν τον πόνο τους, καθώς δεν έχουν το κουράγιο ούτε να δεχτούν συλλυπητήριά τους.  

Παρούσα ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία είπε το τελευταίο «αντίο» στον 34χρονο πιλότο, κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου / Eurokinissi

Την Πέμπτη τελέστηκε και η κηδεία του συγκυβερνήτη του μοιραίου Canadair, Περικλή Στεφανίδη. Προς τιμήν των δύο πιλότων, τα ονόματά τους θα δοθούν σε δρόμο και πλατεία του Γαβαλοχωρίου, μετά από απόφαση του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη.

Συγκίνηση προκαλούν τα λόγια του ιερέα του χωριού για τον άδικο χαμό του Χρήστου Μουλά, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «το κλίμα είναι βαρύ». Μιλώντας στο flashnews.gr, ανέφερε: «Βουβός πόνος, βουβή συγκίνηση είναι οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν το κλίμα που επικρατεί. Ο ήρωας σμηναγός Χρήστος Μουλάς θα μείνει αθάνατος στις ψυχές μας και στη μνήμη μας».

Πτώση Canadair: Η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του κυβερνήτη

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή ανακοίνωσε πως «υιοθετεί» το αγέννητο παιδί του 34χρονου Χρήστου Μουλά έως τα 25 του έτη, ως έδειξη τιμής στον χαμό του πατέρα του.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top