Καύσωνας: Όσοι παίρνουν φάρμακα μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν δοσολογία

«Καμπανάκι» από τη Ματίνα Παγώνη

Μεγάλη προσοχή τις ημέρες του καύσωνα πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες που καταναλώνουν φάρμακα, καθώς μπορεί να αλλοιωθούν λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών ή μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν τη δοσολογία τους, κατόπιν συνεννοήσης με τον γιατρό τους.

Σε ακραίες συνθήκες ζέστης τα φάρμακα, όπως και άλλα προϊόντα μπορεί να χαλάσουν, εάν δεν τα αποθηκεύσουμε σωστά. Είμαστε συνηθισμένοι να τα αφήνουμε σε «δροσερά» σημεία μέσα στο σπίτι, όμως όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές αυτό δεν είναι αρκετό. 

Ακόμα, υπάρχει πιθανότητα ορισμένοι πολίτες που παίρνουν φαρμακευτική αγωγή πρέπει να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους, καθώς ενδέχεται να χρειαστεί μείωση ή αύξηση της δόσης τους.

«Η Ελλάδα δεν έχει συνηθίσει σε αυτές τις θερμοκρασίες. Ο οργανισμός μας δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιες θερμοκρασίες. Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε κι αυτό το κύμα του καύσωνα. Μεγάλοι σε ηλικία με τη θεραπευτική αγωγή που παίρνουν τα φάρμακά τους θα επικοινωνήσουν με το γιατρό τους γιατί μπορεί να γίνουν αυτές τις μέρες πάλι κάποιες αλλαγές στις δόσεις, και αυτό είναι σημαντικό», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην Ερτ.

Καύσωνας: Απαγορευμένο το αλκόολ - Γιατί δεν πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα

Την ίδια ώρα, η κ. Παγώνη τόνισε ότι πρέπει να αποφεύγουμε να πίνουμε αλκόολ, ακόμα και μία παγωμένη μπίρα, όταν έχει πολλή ζέστη και να καταναλώνουμε μικρά και ελαφριά γεύματα.

Παράλληλα, η κ. Παγώνη επεσήμανε ότι τις ώρες 12:00-17:00 που οι θερμοκρασίες είναι πιο υψηλές, δεν πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα θεωρώντας ότι αυτό θα βοηθήσει στην ανανέωση του αέρα.

«Με τον ανεμιστήρα μπορούν να ανταπεξέλθουν όσοι έχουν συνηθίσει συγκεκριμένες θερμοκρασίες στο σπίτι τους», τόνισε η κ. Παγώνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top