Δραματική η κατάσταση στα Καλύβια - Στις φλόγες σπίτια

Εικόνες καταστροφής από το μέτωπο της φωτιάς

Στα Καλύβια η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου όταν το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε στον Κουβαρά πήρε μεγάλες διαστάσεις κατακερματίζοντας τις δυνάμεις τις Πυροσβεστικής και προκαλώντας τρόμο στον κόσμο.

Συγκλονίζουν οι δραματικοί απεγκλωβισμοί από τα μέτωπα της φωτιάς

Ο δημοσιογράφος του Star Βαγγέλης Γκούμας που μετέδωσε τις εικόνες καταστροφής από τα Καλύβια, γνωρίζει καλά το σημείο καθώς είναι κάτοικος της περιοχής.

Όπως έδειξε η κάμερα του Star, σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες με την καταστροφή να είναι ολοκληρωτική. Συγκλονιστική ήταν η εικόνα από φλεγόμενο σπίτι που όπως κατέγραψε η κάμερα κάηκε όχι όμως και η ελληνική σημαία!

Δραματική η κατάσταση στα Καλύβια - Στις φλόγες σπίτια

Τεράστιες εκτάσεις έχουν καεί, ενώ φόβος όλων είναι οι αναζωπυρώσεις, αφού το βράδυ δε θα πετούν εναέρια μέσα και η επιχείρηση της Πυροσβεστικής θα δυσχεράνει.

Φωτιά: Καίγονται σπίτια στο Πανόραμα Σαρωνίδας! 

Διυπουργική σύσκεψη

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε νωρίτερα διυπουργική σύσκεψη, υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Όπως υπογράμμισε ο  ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός κ. Αρτοποιός, στο πλαίσιο της σύσκεψης που ολοκληρώθηκε στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων με συμμετοχή των υπουργών και υφυπουργών, Επικρατείας, 'Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών «είναι διαρκής η ενημέρωση από τα επιχειρησιακά στελέχη του πυροσβεστικού σώματος αναφορικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών». «Όλες οι δυνάμεις μας θα παραμείνουν στο πεδίο ισχυρές και θα ενισχυθούν περαιτέρω με στόχο τον περιορισμό των πυρκαγιών ενώ τα εναέρια μέσα θα επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας», τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Μεγάλη φωτιά στα Δερβενοχώρια - Μήνυμα από το 112

Στις 81 οι πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Όπως επισήμανε ο κ. Αρτοποιός, οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος αντιμετωπίζουν το τελευταίο εικοσιτετράωρο 81 δασικές πυρκαγιές.

Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν τέσσερις μεγάλες δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων δύο στην Αττική, σε Νέο Κουβαρά και Δερβενοχώρια καθώς και στην Καλλιθέα Λουτρακίου και στο Καπαρέλλι Βοιωτίας.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, η πυρκαγιά από την έναρξή της εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε 2 ώρες. Έγινε απειλητική προκαλώντας υλικές ζημιές γι αυτό για προληπτικούς λόγους εκδόθηκαν 5 μηνύματα από το 112 προειδοποιώντας τους κατοίκους για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και για την προληπτική απομάκρυνσή τους προς ασφαλή προορισμό.

Μάλιστα, όπως προσέθεσε, σε αρκετές περιπτώσεις οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία.

Ακόμη, για την πυρκαγιά στον Νέο Κουβαρά το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει προσωπικό 20 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα και το λιμενικό σώμα 4 φουσκωτά και με τη βοήθεια 2 ακόμη αλιευτικών περιπολούν στην ακτογραμμή της Παλαιάς Φώκαιας για ενδεχόμενη επέμβασή τους.

Μεγάλος είναι και ο αριθμός των εθελοντών πυροσβεστών και των εθελοντικών ομάδων που επιχειρούν. Ταυτόχρονα ισχυρές δυνάμεις έχει διαθέσει και η ελληνική αστυνομία και το ΕΚΑΒ ενώ η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top