Κέρκυρα: Μία σύλληψη και πρόστιμο 30.000 ευρώ για τον θάνατο του αλόγου

Τα αίτια θανάτου του άτυχου ζώου

Θλίψη και οργή για τον θάνατο αλόγου στην Κέρκυρα / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Συνελήφθη ένας άνδρας για το αποτρόπαιο περιστατικό στην Κέρκυρα, όπου ένα άλογο ξεψύχησε στη μέση του δρόμου, την ώρα που έσερνε τουριστική άμαξα.

Πρόκειται για έναν 76χρονο άνδρα, ο οποίος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία. Σε βάρος του βεβαιώθηκε και πρόστιμο 30.000 ευρώ, όπως ορίζει ο νόμος για την κακοποίηση ζώων.

Κέρκυρα: Τι έδειξε η νεκροψία για το άλογο 

Το άτυχο ζώο άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Πέμπτης, την ώρα που έκανε δρομολόγιο με άμαξα, στην οποία επέβαιναν τουρίστες. Σύμφωνα με καταγγελίες Φιλοζωικών Οργανώσεων, εκείνη την ώρα επικρατούσαν συνθήκες καύσωνα στο νησί. Μάλιστα, μάρτυρας ανέφερε ότι το άλογο προσπαθούσε να ανέβει μια πολύ απότομη ανηφόρα, την ώρα που ο άνδρας το μαστίγωνε.

Κέρκυρα: Kαταγγελία ότι ο αμαξάς μαστίγωνε το άλογο - Τι έδειξε η νεκροψία

Ωστόσο, η νεκροψία που έγινε στο ζώο δεν έδειξε σημάδια κακοποίησης, διαπιστώθηκε ότι ήταν ήταν ταϊσμένο και περιποιημένο, ενώ σύμφωνα με τα ευρήματα ο θάνατός του προήλθε από παθολογικά αίτια, με πιθανότερο το πνευμονικό εμφύσημα.

 

Κέρκυρα: Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το περιστατικό

Συνελήφθη στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας, 76χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων (κακοποίηση ζώου-αλόγου).

Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε σήμερα (07.07.2023), το πρωί, στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, υπό την εποπτεία του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και αφορά περιστατικό θανάτου ίππου ζωήλατου οχήματος-άμαξας-, με ηνίοχο τον 76χρονο, κατά τις μεσημβρινές ώρες χθες (06.07.2023) στην πόλη της Κέρκυρας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ επιπλέον σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top