Κιβωτός του Κόσμου: Στον ανακριτή ο πατέρας Αντώνιος

Τι θα υποστηρίξει ο ιδρυτής της Κιβωτού

Τι απαντά ο πατέρας Αντώνιος για τα όσα του αποδίδονται

Ενώπιον της 22ης τακτικής ανακρίτριας οδηγείται σήμερα, Παρασκευή, ο πατέρας Αντώνιος για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης στην Κιβωτό του Κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του πατέρα Αντώνιου, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση που αφορά τις καταγγελίες σε βάρος του, ενός 15χρονου και ενός 19χρονου φιλοξενούμενων την επίδικη περίοδο, από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022, σε δομές της οργάνωσης.

Πατήρ Αντώνιος: Η πρώτη του εμφάνιση μετά την ποινική του δίωξη

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση. Ο ιδρυτής της Κιβωτού αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως πρόκειται για «κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο ιδρυτής του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού βρέθηκε στο επίκεντρο μεγάλης ποινικής έρευνας που διενήργησε επί σειρά μηνών η Εισαγγελία Ανηλίκων μετά από σοβαρότατες καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές, καθώς και για περιπτώσεις σεξουαλικών πράξεων σε βάρος τροφίμων. Κατά την τελική φάση της έρευνας, ο πατέρας Αντώνιος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, την οποία αρνήθηκε με υπόμνημα που είχε παραδώσει μετά τις καταγγελίες σε βάρος του από τους δύο τρόφιμους.

Οι εξηγήσεις του, ωστόσο, δεν κρίθηκαν επαρκείς και έτσι η έρευνα περατώθηκε με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για την κακουργηματική κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, που σήμερα τον έφερε ενώπιον της ανακρίτριας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top