Aεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος: Πόσο κοστίζει η ολιγόλεπτη στάθμευση - Τι άλλαξε

Στα 5 ευρώ η χρέωση το πρώτο 20λεπτο και μετά... 1 ευρώ ανά λεπτό!

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τις μπάρες εισόδου στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων και το κόστος παραμονής των οχημάτων 

Σε εφαρμογή τέθηκαν από τις 7 Ιουνίου οι μπάρες εισόδου και εξόδου των συνοδών ταξιδιωτών που φτάνουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και θέλουν να κάνουν μια ολιγόλεπτη στάση με τα οχήματά τoυς.

Με την τοποθέτηση αυτόματου συστήματος με ανακλινόμενες μπάρες κοντά στον χώρο αφίξεων και των αναχωρήσεων, οι συνοδοί μπορούν να παραμείνουν με τα οχήματά τους για τα πρώτα 10 λεπτά δωρεάν.

Για τα επόμενα όμως 10 λεπτά, ο οδηγός θα πρέπει να πληρώσει 5 ευρώ και μετά τα 20 λεπτά η χρέωση είναι 1 ευρώ το λεπτό!

Στα 60 λεπτά δε, που μείνει το όχημα στον χώρο, παρεμβαίνει γερανοφόρο όχημα και απομακρύνεται το σταθμευμένο αμάξι. Σημειώνεται δε, ότι το συγκεκριμένο μέτρο αφορά μέχρι και δύο διελεύσεις την ημέρα. Δηλαδή, αν κάποιος περάσει τρεις φορές μέσα στην ίδια μέρα, τα πρώτα δεκάλεπτα των δύο διελεύσεων θα είναι δωρεάν, όχι όμως και το πρώτο δεκάλεπτο της τρίτης διέλευσης, για το οποίο θα πρέπει να πληρώσει 5 ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπάρχει και η λύση του πάρκινγκ, μικρής ή μεγάλης διάρκειας, όπου τη τιμολόγηση είναι φθηνότερη και το πρώτο 20λεπτο παραμονής δωρεάν.

Η αλλαγή αυτή έγινε για να μην παρατηρείται συνωστισμός στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων. Το αυξημένο κόστος επηρεάζει και τα βανάκια που εξυπηρετούσαν ταξιδιώτες καθημερινά από τους χώρους στάθμευσης εκτός αεροδρομίου καθώς πλέον η τρίτη διέλευση και παραμονή διάρκειας 10 λεπτών, εντός της ίδιας ημέρας, κοστίζει 5 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top